Brug in het Atrium van Arnhem
Laatste informatie over het coronavirus

Gevolgen landelijke actiedag 20 november voor verwijzersDe vakbonden hebben medewerkers van ziekenhuizen opgeroepen om op woensdag 20 november 2019 actie te gaan voeren door zondagsdiensten te draaien. Tijdens een zondagsdienst worden alleen spoedgevallen behandeld. Een aantal afdelingen van Rijnstate doet mee aan deze actie.

Radiologisch onderzoek bij spoed

Op 20 november draait de afdeling Radiologie een zondagsdienst. Het is daarom in principe niet mogelijk om eerstelijns onderzoek op de afdeling Radiologie uit te laten voeren. Heeft u als huisarts patiënten waarbij radiologisch onderzoek spoedeisend is en niet kan wachten tot de volgende dag, dan kunt u patiënten met een speciaal spoedformulier aanmelden bij de afdeling Radiologie. Deze patiënten worden dan gewoon geholpen op 20 november. Via e-mail heeft u dit spoedformulier inmiddels ontvangen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bloedafname gewoon mogelijk

Bloedafname is op 20 november gewoon mogelijk. Het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium (KCHL) doet niet mee aan de actiedag. De prikposten van ZekerWeten, diagnostiek@rijnstate zijn volgens de reguliere tijden geopend.

Geen gevolgen voor verloskundigen

Voor verloskundigen heeft de actiedag geen gevolgen en gaat alles op 20 november zoals normaal.

Wat is het gevolg voor patiënten die een afspraak hebben?

Patiënten die op woensdag 20 november een afspraak hebben op een afdeling die meedoet aan de actie, worden vanaf woensdag 13 november telefonisch geïnformeerd.

Op de afdelingen die niet meedoen aan de actie, gaan de zorg en de geplande afspraken gewoon door.

Goede en veilige patiëntenzorg gewaarborgd

De oproep van de vakbonden is het gevolg van vastgelopen Cao-onderhandelingen. We kunnen helaas niet voorkomen dat de aangekondigde actie gevolgen heeft voor een deel van onze patiënten. Dat vinden wij erg vervelend. We doen er daarom zoveel mogelijk aan om de gevolgen voor de patiëntenzorg tot een minimum te beperken. Het uitgangspunt is dat tijdens de actie goede en veilige patiëntenzorg altijd gewaarborgd blijft. Belangrijk is dat patiënten in spoedgevallen gewoon bij Rijnstate terecht kunnen.

Op www.rijnstate.nl/landelijkeactiedag vindt u meer informatie over deze dag.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: