Retourberichten voor alle huisartsen: overgang naar HiX



Vanaf maandag 17 december ontvangen alle huisartsen retourberichten via edifact. De poli-apotheek maakt vanaf vandaag gebruik van een nieuw systeem, genaamd HiX.

Met dit systeem kan er geen onderscheid meer gemaakt worden in het wel of niet verzenden van retourinformatie. Dit betekent dat òf alle huisartsen de retourberichten krijgen òf geen enkele huisarts. We realiseren ons dat dit niet voor iedereen een ideale situatie is, maar in overleg met Onze Huisartsen is ervoor gekozen dat vanaf nu alle huisartsen retourberichten ontvangen. Wat betekent dit voor u?

U ontvangt tot op heden wel retourberichten

Voor u verandert er niets. Wanneer de voorschrijver een andere is dan uzelf ontvangt u nog steeds retourberichten van de door de poli-apotheek verstrekte medicatie aan uw patiënten.

U ontvangt tot op heden géén retourberichten

Vanaf maandag 17 december ontvangt u deze retourberichten wel. Om een bepaalde reden heeft u in het verleden ervoor gekozen om geen retourberichten te willen ontvangen via edifact. Door het nieuwe systeem is het helaas voor ons niet meer mogelijk om u hiervoor uit te sluiten. Na ontvangst van het retourbericht kunt u er individueel voor kiezen om deze wel of niet te verwerken in het Huisartsen Informatiesysteem (HIS).

Informatie aan apotheken

Apotheken uit de regio Arnhem en de Liemers blijven dagelijks overzichten ontvangen van de door de poli-apotheken verstrekte medicatie. Dit betekent voor u als huisarts dat u via uw apotheker ook op de hoogte blijft van de juiste informatie vanuit de poli-apotheek.

Het systeem Landelijk Schakelpunt (LSP) blijft uiteraard ook beschikbaar voor huisartsen en apotheken.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: