MDL verpleegkundige en patiënte in gesprek in de spreekkamer

Verwijzen naar Rijnstate Crohn en Colitis Centrum: let op calprotectine



Sinds kort kunt u in Zorgdomein direct naar het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum verwijzen. U kunt patiënten verwijzen die u verdenkt op de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (IBD/Inflammatoire darmziekten) of patiënten die deze diagnose al hebben gekregen.

Verdenking op IBD

Wij vragen u om bij patiënten met een verdenking op IBD eerst het calprotectine in de feces te bepalen voordat u hen verwijst. Dit is nodig om vooraf een goed onderscheid te kunnen maken tussen IBD en het prikkelbaredarmsyndroom (PDS).

Al gediagnosticeerde patiënten

Ook patiënten die al gediagnosticeerd zijn met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa kunt u verwijzen naar ons centrum. Zij worden dan gezien door een MDL-arts of verpleegkundig specialist die extra aandacht heeft voor inflammatoire darmziekten.

Calprotectine

Calprotectine is een eiwit dat vrijkomt zodra bepaalde cellen door de ontsteking in de darmen kapot gaan. Bij patiënten met activiteit van de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa is dit eiwit meestal verhoogd. U kunt meer lezen over het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum via onze website. Wij streven ernaar de wachttijd van ons Centrum zo laag mogelijk te houden.

Website Crohn en colitis

Behandeling van Crohn en colitis

Rijnstate heeft bijzondere expertise in de behandeling van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Wij behandelen jaarlijks ruim 2.100 patiënten, ook van ver buiten Arnhem. In het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum profiteert u van alle mogelijke diagnostische en therapeutische mogelijkheden.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: