Man slapen

Snel terecht bij het Rijnstate Slaapcentrum



Heeft u patiënten met klachten als vermoeidheid, snurken en/of ademstops tijdens de slaap? Dan heeft uw patiënt mogelijk last van een slaapstoornis als slaapapneu. Een slaaponderzoek kan duidelijkheid geven.

Wanneer slaapapneu niet behandeld wordt, kunnen de ademstilstanden en de hiermee gepaard gaande zuurstoftekorten leiden tot schade aan de hersenen, het hart en andere organen.

In het specialistisch Slaapcentrum van Rijnstate kunnen uw patiënten binnen één tot twee weken terecht voor een onderzoek en zo nodig een behandeling, begeleiding en nazorg.

Onderzoek en behandeling

Met een onderzoek registreren wij het slaapgedrag van uw patiënt. Tijdens het onderzoek worden onder andere het snurken, de ademhaling, het zuurstofgehalte van het bloed en de houding waarin de patiënt ligt gemeten. Het onderzoek vindt gewoon thuis plaats en wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Als blijkt dat uw patiënt slaapapneu heeft, dan zijn verschillende behandelingen mogelijk. Ons team van longartsen, neurologen, kno-artsen en gespecialiseerde slaapverpleegkundigen, waaronder gediplomeerd somnologen, buigt zich over de beste behandeling voor uw patiënt.

Meer weten? Bekijk de folder

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: