Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


Maatschappelijk Verantwoord Rijnstate

Zorgen doen we niet alleen voor patiënten van nu. We willen ook bijdragen aan een betere leefomgeving voor toekomstige generaties. Daarom doen we aan maatschappelijk verantwoord ondernemen oftewel duurzaam ondernemen. Dit gaat verder dan alleen zorgen voor een beter milieu, maar gaat ook over mensen en hun welzijn. Daarom zijn we er trots op dat we het eerste fairtradeziekenhuis van Nederland zijn!


Zo duurzaam als het maar zijn kan
“Ziekenhuizen richten zich op gezondheidsherstel van de zieke medemens, dat is zo duurzaam als het maar zijn kan", zegt Jankees Cappon, Raad van Bestuur. "We gaan met respect om met onze patiënten en zorgen voor onze medewerkers. Ook zijn we gewend te kijken naar en te sturen op onze financiële resultaten. We moeten en willen financieel gezond zijn. Maar wij willen ook een bijdrage leveren aan de gezondheid van de aarde.”

Eerste fairtradeziekenhuis van Nederland
Rijnstate is het eerste fairtradeziekenhuis van Nederland. We hebben deze titel in november 2016 gekregen, onder andere omdat we elk jaar 2,9 miljoen kopjes fairtradekoffie schenken en 900.000 zakjes fairtradethee gebruiken. Ook de pasgeboren baby's in Rijnstate krijgen een fairtrade mutsje op. Fair trade wil zeggen dat alle partijen in de handelsketen een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en werken onder menswaardige omstandigheden. Geen kinderarbeid of extreem lange werkdagen dus, maar wel aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen.

Meer dan het milieu
Bij duurzaamheid denkt iedereen aan het milieu. Dat is een belangrijk onderdeel en daar doen we als Rijnstate veel aan (zie ook het filmpje hieronder). Denk bijvoorbeeld aan de zonnepanelen op het dak van de locatie Arnhem, duurzaam bouwen op al onze locaties en oplaadpalen voor elektrische auto's.

Wat doet Rijnstate aan duurzaamheid?

Dit filmpje laat in vogelvlucht een aantal duurzame resultaten zien die Rijnstate heeft gerealiseerd. Daarnaast is Rijnstate betrokken bij het project 'Aan de slag met Zorgeloos Afval'.