Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


Beoordelingen van patiënten

Patiëntervaringsonderzoek

De waardering van onze patiënten is onze belangrijkste graadmeter. Om patiënttevredenheid te meten, houden we onder andere enquêtes en spiegelbijeenkomsten. Daarin vragen we onze patiënten bijvoorbeeld ook naar hun ervaringen op het gebied van informatievoorziening, bejegening, hygiëne en wachttijden. Kwalitatief goede zorg betekent immers niet alleen een goed eindresultaat. Ook de weg ernaar toe moet op een plezierige manier gebeuren.

Patiënttevredenheid bij opnames meten we doorlopend, op de poliklinieken en functieonderzoeken een keer per jaar.

Totaaloordeel

Het totaaloordeel van de patiënt over 2014 is voor alle afdelingen en locaties gemiddeld een 8,2. Dit cijfer geldt voor de klinische en poliklinische afdelingen. De functieafdelingen scoren een 8,3.Spiegelbijeenkomsten

Behalve in vragenlijsten horen we ook graag persoonlijk van patiënten wat hun ervaringen zijn bij Rijnstate en hoe zij onze dienstverlening hebben ervaren. In 2012 zijn er zogenaamde spiegelbijeenkomsten gehouden bij de afdelingen Mammacare en Chirurgie. Tijdens deze gesprekken vertellen patiënten wat zij van onze dienstverlening vinden en wat hun wensen zijn. Op de achtergrond zijn betrokken medewerkers en medisch specialisten aanwezig als toehoorders. Na afloop van het gesprek maken zij met elkaar afspraken hoe ze de zorg verder kunnen verbeteren.

Bekijk wat patiënten van ons vonden in de spiegelbijeenkomsten »

ZorgkaartNederland.nl

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Zorgconsumenten hoeven dus niet op verschillende websites te zoeken naar de zorg van hun keuze. Deze website biedt u ook de mogelijkheid om uw zorgverlener of Rijnstate als zorgorganisatie te waarderen. Hiermee helpt u niet alleen andere bezoekers die op zoek zijn naar een zorgverlener, maar geeft u ons ook praktische suggesties voor het verder verbeteren van onze dienstverlening. Plaats uw waardering op ZorgkaartNederland.