Over Rijnstate

Nieuwsoverzicht

Hier vindt u alle nieuwsberichten van Rijnstate.

Zorgpad prostaatkanker innoveert met digitale patiëntinformatie en app

Om de zorg in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden, is de inzet van digitale toepassingen en innovaties nodig. Dit geeft de patiënt ook meer inzicht in en regie over zijn eigen gezondheid. Voor patiënten die een prostaatverwijdering moeten ondergaan, vernieuwde Rijnstate onlangs de patiëntinformatie met als doel een bijdrage te leveren aan het beste resultaat voor de patiënt én zorgverlener.

Lees meer

Zorg verbeteren met behulp van data

Rijnstate wil zoveel mogelijk een waardegedreven organisatie zijn. Dit betekent dat we continu kijken hoe we onze zorg kunnen verbeteren. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld uitkomsten en ervaringen van patiënten. Het is dus belangrijk dat we inzicht hebben in onze data. Klinisch data analisten zoals Lianne Ringoir zijn hierbij onmisbaar. Zij ondersteunen zorgprofessionals om data begrijpelijk te maken en veranderingen te monitoren. Maar wat levert dat nu eigenlijk op? Lianne vertelt over de dataproducten die ze maakt.

Lees meer

Rijnstate steunt actie voor dragen van fietshelm om hoofd- en hersenletsel terug te dringen

Nederland staat wereldwijd bekend als fietsland. Toch is Nederland een van de weinige Europese landen waar het dragen van een fietshelm niet normaal of (altijd) verplicht is. Terwijl de kans op hersenletsel één derde lager is en de kans op hoofdletsel zelfs 62 procent lager is wanneer de fietser bij een botsing of val een fietshelm draagt. De Acute Zorgregio Oost, waar Rijnstate deel van uitmaakt, komt daarom met het ‘Actieplan fietshelm’. Binnenkort zetten alle betrokken partijen een handtekening onder het convenant. Daarna kijken we samen hoe we dit plan vorm gaan geven.

Lees meer

Hoogste punt van nieuwe hoofdingang Rijnstate Arnhem bereikt

De acht stevige houten dragers die deze week op hun plek zijn gezet, vormen het begin van de nieuwe luifel van Rijnstate Arnhem. Daarmee bereiken we het hoogste punt van onze nieuwe hoofdingang, die we in de zomer van 2024 in gebruik nemen.

Lees meer

Rijnstate speelt aanzienlijke rol in documentaireserie ‘Verward’ van BNNVARA

‘Verward’ is een zesdelige serie over de complexiteit rondom verward gedrag. Documentairemaker Jessica Villerius loopt mee met onder meer psychiater Jeroen van Waarde van Rijnstate.

Lees meer

Betere diabeteszorg voor kinderen door samenwerking

Sinds 1 maart is Rijnstate officieel aangesloten bij Vivendia, het expertisecentrum voor kinderdiabetes, waarin CWZ en het Radboudumc al jaren samenwerken. In dit centrum in Nijmegen is alle kennis en kunde over diabetes type 1 gebundeld, waardoor de ziekenhuizen profiteren van elkaars sterke kanten. Met de uitbreiding van Rijnstate groeit het aantal kinderen en jongeren met diabetes die zijn aangesloten bij Vivendia van 275 naar 400.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: