Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


3 september: Kunsttentoonstelling: Fred Sieger in Zevenaar

Wie? Fred Sieger: vorm – materie – kleur
Wanneer? 11 juni tot en met 3 september 2017
Waar? Gemeentehuis Zevenaar, Rijnstate Zevenaar en Kunstwerk! Liemers Museum.

Kunstwerk! Liemers Museum houdt een bijzondere expositie over het abstracte werk van de Zevenaarse kunstenaar, wijlen Fred Sieger (1902-1999). Fred heeft zich tijdens zijn leven, in zijn kunst, voortdurend vernieuwd. Hierdoor is zijn werk zo divers dat één locatie niet voldoende is om alles te tonen. Daarom wordt de kleurrijke tentoonstelling van Fred Sieger getoond op drie locaties: Rijnstate Zevenaar, Gemeentehuis Zevenaar en het Liemers Museum. Elke locatie toont verschillende invalshoeken in zijn werk. Samen tonen de drie locaties een representatief overzicht van Siegers abstracte kunst vanaf de jaren 50 tot zijn overlijden in 1999.

Deze kunstschilder is voor veel kunstliefhebbers geen onbekende. Hij werkte vanaf 1965 in zijn huis en atelier aan de Markt in Zevenaar. Hij ontwikkelde zich in de loop van zijn carrière van een kunstenaar, die uiterst nauwgezet stillevens en portretten schilderde tot een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het abstract-expressionisme. Zijn werk is te omschrijven als kleurrijk of spannend, intens of harmonieus, muzikaal wellicht. Naast schilderen gaf hij ook les aan de kunstacademie in Arnhem, waar hij o.a. Klaas Gubbels en Jan Cremer tot zijn leerlingen rekende.

De werken van Fred Sieger zijn eigendom van de Sieger White Stichting, die de collectie hebben ondergebracht in het Liemers Museum.

“Ieder schilderij een nieuw avontuur”Bezoekadressen

  • Rijnstate Zevenaar, Hunneveldweg 14a. Gratis toegankelijk. Zie rijnstate.nl voor de openingstijden.
  • Gemeentehuis Zevenaar, Kerkstraat 27. Gratis toegankelijk. Zie zevenaar.nl voor de openingstijden.
  • Liemers Museum, Kerkstraat 16. Zie liemersmuseum.nl voor de openingstijden en de toegangsprijzen.