Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


Veilig omgaan met medicatie

Het goed gebruiken van medicijnen kan grote problemen voor de gezondheid voorkomen. Helaas komt het in Nederland regelmatig voor dat een patiënt te veel, te weinig of verkeerde medicijnen slikt, omdat bij de arts niet bekend is welke en hoeveel medicijnen de patiënt al gebruikt. Jaarlijks worden hierdoor in Nederland 19.000 mensen met spoed opgenomen in het ziekenhuis.

Huisartsen, apothekers en medisch specialisten in de regio Arnhem en De Liemers werken met elkaar samen om veilig gebruik van medicijnen te vergroten. Uw hulp bij het veilig gebruik van medicijnen is erg belangrijk. Hieronder leest u wat u zelf kunt doen:

Geef uw toestemming voor het uitwisselen van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt
Uw huisarts en uw apotheek zijn bekend met uw medische gegevens. Daarom kunnen ze u snel, goed en veilig behandelen. Maar moet u (met spoed) naar een van onze artsen, dan is het belangrijk dat deze uw belangrijkste medische gegevens kan bekijken en u óók snel, goed en veilig kan behandelen. Uw huisarts en uw apotheek kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP): een veilig en betrouwbaar systeem. Via het LSP kunnen ze uw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere arts of apotheek kan die medische gegevens via het LSP bekijken met een beveiligde pas en een wachtwoord. Maar alleen als u dat goed vindt. Lees verder »

Actueel medicatieoverzicht
Als u geen toestemming wilt geven voor het uitwisselen van medische gegevens via het LSP, kunnen wij uw medische gegevens niet inzien op het moment dat dit nodig is. Wij raden u dan dringend aan om tenminste gebruik te maken van een actueel medicatieoverzicht of een medicijnpaspoort.
Op een actueel medicatieoverzicht (AMO) staan alle medicijnen die u gebruikt. U heeft een medicatieoverzicht nodig als u naar uw (huis)arts of medisch specialist gaat. U kunt dit overzicht ophalen bij uw apotheek. Maar u kunt bijvoorbeeld ook het Rijnstate medicijnpaspoort gebruiken. Lees verder »

Bekijk het belang van een actueel medicatieoverzicht in onderstaand filmpje.