Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


Tarieven & vergoedingen

Komt u voor een onderzoek of behandeling naar Rijnstate, dan zijn daar kosten aan verbonden. De meeste zorg die wij verlenen valt onder de basisverzekering en wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten uit de basisverzekering. Als u een budget- of naturapolis heeft, is het wel nodig dat uw zorgverzekeraar een contract heeft met de zorgverlener van uw keuze. Controleer dit altijd bij uw zorgverzekeraar voordat u voor de eerste afspraak naar het ziekenhuis komt.

Rijnstate heeft voor 2017 contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars: Menzis, VGZ, Zilveren Kruis, CZ, Multizorg en DSW (en alle labels die onder deze verzekeringen vallen).

Zorgverzekeraar 2017 kiezen? Wij geven u zes tips!
In november komen de meeste zorgverzekeraars met hun nieuwe polissen en de daarbij horende prijzen voor 2017. Om een goede keuze te kunnen maken voor een zorgverzekeraar is het belangrijk dat u weet waar u op moet letten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. We geven u zes tips die u daarbij kunnen helpen, of u nu patiënt bij ons bent of niet.

Denk aan uw eigen risico
Komt u in het ziekenhuis, dan betaalt u altijd eerst een eigen risico over de zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Het eigen risico is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor 2017 is het eigen risico (net als voor 2016) vastgesteld op € 385. Kosten voor kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het eigen risico, maar worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Een bezoek aan de huisarts valt ook niet onder het eigen risico. Een bezoek aan de Spoedeisende Hulp en ambulancevervoer vallen wel onder het eigen risico.

Voorbeeld eigen risico betalen bij ziekenhuisbezoek »

Vragen over een declaratie?
Heeft u een vraag over een declaratie van Rijnstate bij uw zorgverzekeraar en de verrekening van uw eigen risico, neemt u dan contact op met onze afdeling Zorgadministratie. Stuur een e-mail naar zorgadministratie@rijnstate.nl of bel op werkdagen tussen 9.00 tot 16.00 uur naar 088 - 005 5734. Wij informeren u graag!

Bent u aanvullend verzekerd?
Een aantal ziekenhuisbehandelingen wordt niet uit de basisverzekering vergoed of maar gedeeltelijk. U kunt in de voorwaarden van uw zorgpolis zien wat onder de basisverzekering valt. Zorg die niet uit de basisverzekering vergoed wordt, moet u zelf geheel of gedeeltelijk betalen. U kunt zich hiervoor in de meeste gevallen aanvullend verzekeren. Of uw behandeling uit de aanvullende zorgverzekering wordt vergoed, hangt af van de polisvoorwaarden. Lees daarom de overeenkomst met uw zorgverzekeraar goed door om te weten of u een beroep kunt doen op de aanvullende verzekering.

Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan moet u de kosten voor ziekenhuiszorg die niet onder de basisverzekering valt, volledig zelf betalen. We sturen deze rekening rechtstreeks naar u toe.

Meer informatie
Wilt u alles rustig nalezen? Download dan onze folder Ziekenhuiszorg, wat betaalt u?