Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


Spermadonor worden?

De spermabank van Rijnstate is op zoek naar nieuwe spermadonoren. Rijnstate zoekt hiervoor gezonde mannen tussen 20 en 44 jaar die heteroseksuele en lesbische stellen en alleengaande vrouwen willen helpen met hun wens om zwanger te worden. Landelijk is er een nijpend tekort aan spermadonoren.


Hoe wordt u spermadonor?

Na uw aanmelding als potentiële spermadonor volgt er een gesprek met onze consulent en krijgt u een keuring. Daarna volgt er een gesprek met een gynaecoloog van het KID-team. Lees meer over de gang van zaken na aanmelding. Bekijk ook ons filmpje hierover!

Belangrijk om te weten voordat u besluit om donor te worden

  • Het sperma in de spermabank van Rijnstate Arnhem wordt gebruikt voor de behandeling van heteroseksuele paren, lesbische paren en alleengaande vrouwen.
  • Met het sperma van iedere donor worden maximaal 25 kinderen verwekt (zie folder)
  • U krijgt een donorcode, onder welke uw sperma bewaard en uitgegeven wordt. Deze donorcode wordt samen met de gegevens van de spermadonor opgeslagen bij de Stichting Donorgegevens in Den Haag en mag alleen worden vrijgegeven aan kinderen die verwekt zijn met sperma van deze donor. Een kind dat verwekt is met behulp van donorsperma kan op 16-jarige leeftijd de identiteit van de donor opvragen.
  • Als u spermadonor wordt voor de spermabank van Rijnstate Arnhem verwachten we dat u alleen voor onze spermabank doneert en niet voor andere spermabanken of individuen.

Contact

Wilt u meer weten over spermadonatie of wilt u zich aanmelden als spermadonor? Wij informeren u graag in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek met onze consulente. U kunt ons tussen 08.30 en 12.00 uur bereiken via 088 - 005 6493 of per mail via kid@rijnstate.nl.

Erkende orgaanbank

De spermabank van Rijnstate is als orgaanbank erkend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Wij werken er volgens de Wet veiligheid en kwaliteit lichaamsmateriaal.
Wilt u meer weten over de regels en afspraken rond het beheer van donorgegevens? Ga naar www.minvws.nl, en zoek op ‘donorgegevens’.

Links

Spermabanken in Nederland en België