1. Vruchtbaarheidsbehandelingen
De expertises van Rijnstate
Vruchtbaarheidsbehandelingen
De voortplantingsgeneeskunde is één van de bijzondere expertisegebieden van Rijnstate. Wij bieden alle vruchtbaarheidsbehandelingen, waarbij expliciete aandacht is voor uw persoonlijke situatie en wensen.

Vruchtbaarheidsbehandelingen

U kunt bij de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde van Rijnstate terecht voor diagnostiek vanwege een onvervulde kinderwens en daarna voor alle vruchtbaarheidsbehandelingen. Behandeling met donorzaad is eveneens mogelijk: Rijnstate Arnhem heeft een grote spermabank. Ook kunt u gebruik maken van een eigen donor. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om sperma te laten invriezen voor toekomstig gebruik, bijvoorbeeld na chemotherapie of vanwege geslachtsveranderende ingrepen.

Endometriosecentrum met landelijke aantrekkingskracht

Met een groot multidisciplinair team behandelen we endometriose bij patiënten uit heel Nederland. Er is aandacht voor verschillende aspecten die een rol spelen bij endometriose: pijn, psychologische belasting en kinderwens. Afhankelijk van de klacht wordt samen met u een behandelplan gemaakt. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld behandeling met medicijnen, een operatie of behandeling van een kinderwens. Hierbij is altijd aandacht voor de invloed van levensstijl en ook voor de beleving van de klachten en de invloed daarvan in het dagelijks leven op uw functioneren. Bij de chirurgische behandeling van endometriose gebruikt de specialist vaak een operatierobot, waardoor heel precies gewerkt kan worden. Dat is bij endometriose, dat vaak diep onder in het bekken aanwezig is, belangrijk om de kans op succes van een operatie zo groot mogelijk te maken. Rijnstate is hiermee in Nederland een van de voorlopers op dit gebied.

Persoonlijk, succesvol en deskundig

De polikliniek voortplantingsgeneeskunde van Rijnstate biedt zorg met expliciete aandacht voor uw individuele wensen. In een persoonlijk gesprek door een arts met u worden alle kansen en mogelijkheden op een rijtje gezet en vervolgens wordt een behandelplan opgesteld.

De succespercentages van de behandelingen zijn hoog en worden jaarlijks zorgvuldig gemonitord. Om nieuwe kennis te vergaren vindt wetenschappelijk onderzoek plaats. We doen Rijnstate-geïnitieerd onderzoek naar diagnostiek en pijn bij endometriose. Daarnaast neemt Rijnstate deel aan consortiumstudies van de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie (bijvoorbeeld ook aan de studie die liet zien dat bij bepaalde groepen patiënten na doorspoelen van de eileiders met papaverolie de kans op zwangerschap toeneemt). Een deel van het onderzoek vindt plaats in samenwerking met Radboudumc.

Keurmerken

ISO keurmerk

De polikliniek Voortplantingsgeneeskunde van Rijnstate heeft het ISO keurmerk ontvangen voor de kwaliteit van zorg. Met het ISO kwaliteitskeurmerk bewijst Rijnstate dat zij continu werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Pluim freya

Freya pluim

Rijnstate heeft voor 2016-2017 wederom een Pluim ontvangen van Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Onze cijfers op een rij

8,5
patiënttevredenheid
10
verschillende specialismen betrokken bij endometriose
1600
KID behandelingen per jaar

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
Zwangere Linda Wernsen-Nijmeijer

In 2012 trouwde Linda Wernsen-Nijmeijer met haar man Henk. De twee hadden een kinderwens en hoopten snel zwanger te worden. Een jaar lang probeerden ze het op een natuurlijke manier, maar zonder resultaat. Uiteindelijk werd in Rijnstate bij Linda de diagnose endometriose gesteld.

Lees verder ofBekijk alle patiëntervaringen

Nieuws over dit expertisegebied

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Persreactie NVOG/KLEM op ‘Spermadonoren actief in meerdere centra'

Wij willen bijgaande persreactie van De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie en de Vereniging voor Klinische embryologie graag met u delen.

Lees meer