De expertises van Rijnstate
Vruchtbaarheidsbehandelingen
Voortplantingsgeneeskunde is één van de bijzondere expertisegebieden van Rijnstate. Wij bieden alle vruchtbaarheidsbehandelingen aan met aandacht voor uw persoonlijke situatie en wensen.

Vruchtbaarheidsbehandelingen

U kunt bij de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde van Rijnstate terecht als u een onvervulde kinderwens heeft. Wij bekijken of we de oorzaak van de onvervulde kinderwens kunnen vinden en welke behandeling voor u geschikt is. Alle vruchtbaarheidsbehandelingen zijn mogelijk op de polikliniek. Verder hebben we een grote spermabank voor behandeling met donorzaad of kunt u gebruik maken van een eigen donor. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om sperma te laten invriezen voor toekomstig gebruik, bijvoorbeeld na chemotherapie of vanwege geslachtsveranderende ingrepen.

Endometriosecentrum met landelijke aantrekkingskracht

Met een groot multidisciplinair team behandelen we endometriose bij patiënten uit heel Nederland. Er is aandacht voor verschillende aspecten die een rol spelen bij endometriose: pijn, de psychologische belasting en een kinderwens. Afhankelijk van de klacht maken we samen met u een behandelplan. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een behandeling met medicijnen, een operatie of behandeling van een kinderwens. Hierbij is altijd aandacht voor de invloed van uw leefstijl, de manier waarop u uw klachten beleeft en de invloed daarvan in het dagelijks leven op uw functioneren. Bij operaties gebruikt de specialist vaak een operatierobot, waardoor heel precies gewerkt kan worden. Dat is belangrijk omdat endometriose vaak diep onder in het bekken zit. De robot zorgt ervoor dat de kans op een succesvolle operatie zo groot mogelijk is. Rijnstate is hiermee in Nederland een van de voorlopers op dit gebied.

Persoonlijk, succesvol en deskundig

Onze medewerkers houden rekening met uw individuele wensen. In een persoonlijk gesprek zet uw arts samen met u alle kansen en mogelijkheden op een rijtje en stelt vervolgens een behandelplan op.

De succespercentages van de behandelingen zijn hoog en worden elk jaar zorgvuldig gemonitord. Om nieuwe kennis te vergaren doen we wetenschappelijk onderzoek. We zijn zelf met onderzoek gestart naar diagnostiek en pijn bij endometriose. Daarnaast nemen we deel aan consortiumstudies van de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie. Een voorbeeld hiervan is de studie die laat zien dat bij bepaalde groepen patiënten de kans op een zwangerschap toeneemt als de eileiders doorgespoeld worden met papaverolie. Een deel van het onderzoek doen we in samenwerking met het Radboudumc.

Keurmerken

ISO keurmerk

De polikliniek Voortplantingsgeneeskunde van Rijnstate heeft het ISO-keurmerk ontvangen voor de kwaliteit van zorg. Met het ISO-keurmerk bewijzen we dat we voortdurend de kwaliteit van zorg proberen te verbeteren voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Logo Freya Pluim 2016-2017

Freya pluim

Rijnstate heeft voor 2016-2017 wederom een Pluim ontvangen van Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Onze cijfers op een rij

8,5
patiënttevredenheid
10
verschillende specialismen betrokken bij endometriose
1600
KID behandelingen per jaar

Patiëntervaringen

Zwangere Linda Wernsen-Nijmeijer

In 2012 trouwde Linda Wernsen-Nijmeijer met haar man Henk. De twee hadden een kinderwens en hoopten snel zwanger te worden. Een jaar lang probeerden ze het op een natuurlijke manier, maar zonder resultaat. Uiteindelijk werd in Rijnstate bij Linda de diagnose endometriose gesteld.

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: