Specialismen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Sport Orthopedisch Centrum

Voor de professionele, amateur en breedtesporter is er in Rijnstate locatie Arnhem het Sport Orthopedisch Centrum. In dit centrum werken orthopedisch chirurgen van Rijnstate nauw samen met de sportarts van Papendal om snel toegankelijke zorg te bieden aan de sporter met sportblessures en sport gerelateerde klachten. 

Orthopedisch chirurgen

De orthopedisch chirurgen betrokken bij het centrum behandelen ook topsporters, zoals de eredivisie voetbalclub Vitesse, maar ook de dansers van Introdans en de dansacademie Artez. Ons Sport Orthopedisch Centrum heeft het keurmerk Partnership Team NL van NOC*NSF voor de behandeling van olympische sporters.

Sportarts van Papendal

Sportarts Theo Schers, verbonden aan het Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP), is elke week aanwezig in Rijnstate. Theo heeft als sportarts ruime ervaring met de medische begeleiding van onder andere professionele voetballers, dansers, ijshockeyers en judoka’s. Daarnaast is hij gespecialiseerd in chronische nek- en rugklachten bij sporters.

Sportspreekuur

Iedere sporter kan terecht in het Sport Orthopedisch Centrum van Rijnstate. Tijdens het spreekuur voert de sportarts lichamelijk en aanvullend onderzoek uit. Als uit dat onderzoek blijkt dat er een operatie nodig is, wordt er zo snel mogelijk een afspraak met een gespecialiseerd sport orthopedisch chirurg ingepland. Dit zorgt voor een snelle diagnose en behandeling. Operaties kunnen plaatsvinden in Arnhem of Zevenaar.

V.l.n.r. Orthopedisch chirurg Dennis Kok, orthopedisch chirurg Corné van Loon en sportarts Theo Schers

Afspraak maken

Met een doorverwijzing van uw huisarts kunt u een afspraak maken voor het sportspreekuur via het contactformulier van het SMCP.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Je krijgt echt het gevoel dat je in goede handen bent’
Sportorthopeed behandelt Stef Brummel van Vitesse

Jong Vitesse-doelman Stef Brummel (20) liep in september een zware knieblessure op. Orthopeed Corné van Loon, gespecialiseerd in sportorthopedie bij Rijnstate, behandelde hem.

lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen

Nieuws

Studio Sport in gesprek met onze sportartsen over de aandoening 'armpump'

Vorige week zijn twee van onze chirurgen door Studio Sport geïnterviewd over de zogenaamde 'armpump'. Dit is een steeds vaker voorkomende aandoening van de onderarmen en komt vooral veel voor bij motorcoureurs. 

Lees meer
Door operatie en brace Rijnstate haalt wielrenster Van Vleuten zilver op WK

Mede dankzij een op maat gemaakte brace van het Rijnstate Sportorthopedisch Centrum heeft wielrenster Annemiek van Vleuten een zilveren medaille gehaald op het WK in Italië. De wereldkampioene op de weg van 2019 kwam een week van tevoren ten val in de Giro Rosa en brak daarbij haar linkerpols.

Lees meer
Thijs Groenewegen loopt hard
Thijs loopt na zware enkelbreuk marathon New York voor CliniClowns

Arnhemmer Thijs Groenewegen liep eind september 2015 een zware enkelbreuk op tijdens het voetballen. Na twee keer succesvol te zijn geopereerd in Rijnstate loopt hij op 5 november de marathon van New York. Daarmee hoopt hij ook een mooi bedrag op te halen voor de Cliniclowns.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: