Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. W.G.M. Thewissen

Anesthesioloog

Opleiding en werkervaring

William Thewissen is na de studie aan de KALO (docent Lichamelijke Opvoeding) te Tilburg en na zijn dienstplicht te hebben vervuld geneeskunde gaan studeren aan de KU Radboud te Nijmegen. Aldaar op 30-09-1983 het arts examen behaald. Aansluitend is hij in dienst getreden van het Ministerie van Defensie als bataljonsarts bij het regiment Garde Fuseliers Prinses Irene. Na 2 jaar begon hij met de huisartsenopleiding aan de KU Nijmegen vanuit het Ministerie van Defensie. Op 30 september 1986 is hij geregistreerd als huisarts. Daarna is als huisarts werkzaam geweest binnen het Ministerie van Defensie.

In april 1989 werd hem de gelegenheid geboden zich te mogen specialiseren in de anesthesiologie vanuit het Ministerie van Defensie. Opleiding tot Anesthesioloog aan de KU Nijmegen Radboud. Hij is als anesthesioloog geregistreerd per 01-10-1993. Vanaf die datum was hij werkzaam in het UMCU Utrecht, onder hoofd prof dr. H. Knape, vanuit het Ministerie van Defensie. Vanaf die tijd is hij zeer regelmatig als Anesthesioloog Kolonel–arts werkzaam geweest in oorlogsgebieden, uitgezonden door het Ministerie van Defensie en 3 maanden in Srebrenica geweest. Daarna is hij nog enkele keren uitgezonden naar het voormalig Joegoslavië, Liberia en Afghanistan. In al die uitzendingen heeft hij internationaal samengewerkt met Duitse, Engelse, Amerikaanse, Australische en Canadese collega’s. Zijn laatste uitzending was in mei-juli 2013 naar Kunduz, Afghanistan.

In 1999 ging de heer Thewissen naar het CWZ te Nijmegen en in 2001 is hij toegetreden tot de vakgroep Anesthesiologie van Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

 • 10 Jaar instructor geweest bij de Advanced Trauma Life Support cursus.(ATLS). Nog steeds instructor bij de Defensie variant van deze basis cursus traumatologie voor artsen. Battlefield Advanced Trauma Lifesupport (BATLS)
 • In de CWZ periode regelmatig MMT arts geweest

Nevenactiviteiten

 • Lid Commissie Acuut Centrum
 • Aanspreekpunt en coördinator SEH -artsen in opleiding bij de drie keer drie weken OK Stage
 • Aanspreekpunt Urologie OK centrum
 • Medisch begeleider IV-Team OK centrum
 • Vervult als Kolonel-arts Wederkerigheid en Boven Formatieve taken met betrekking tot de Defensie activiteiten van de vakgroep

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA)
 • Vereniging Officieren der Geneeskundige Diensten
 • Algemene Federatie Militair Personeel
 • Dutch Association for Regional Anaesthesia (DARA)
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: