Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. dr. M. van Meer

Arts-microbioloog

Opleiding en werkervaring

Sinds 1 januari 2021 versterkt Maurits van Meer het team van arts-microbiologen in Rijnstate. Maurits behaalde zijn arts-examen in 2006, waarna hij begon met promotieonderzoek aan het Image Sciences Institute en Rudolf Magnus Institute of Neuroscience van het UMC Utrecht. Dit onderzoek heeft geleid tot een proefschrift over MRI-correlaten van hersenplasticiteit na een beroerte. Dit heeft hij in 2011 afgerond tijdens de opleiding tot radioloog.

In 2012 heeft hij de overstap gemaakt naar de medische microbiologie en bijgedragen aan onderzoek naar malariavaccin aan het Radboudumc. Van 2013 tot 2018 heeft hij de opleiding tot arts-microbioloog gevolgd aan het Erasmus MC. Aansluitend heeft hij een kleine tweeënhalf jaar gewerkt als staflid van de vakgroep Bacteriologie aan het Amsterdam UMC op zowel locatie AMC als VUmc. Sinds 1 januari 2021 is hij toegetreden tot de maatschap. Maurits is volledig werkzaam als arts-microbioloog bij Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

  • bacteriologie
  • moleculaire diagnostiek
  • kunstmateriaalgerelateerde infecties en in het bijzonder gewrichtsprothese
  • fractuurgerelateerde infecties
  • bacteriële multi-resistentie

Lidmaatschappen

  • Beroepsbelangencommissie van de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: