Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. M. Schrama

Kinderarts
Kindergeneeskunde is een schitterend vak omdat je naast specialist ook generalist blijft en zorg levert voor het hele kind. Op het ene moment doorpakken bij een vitaal bedreigd kind en het volgend moment met een team een medisch raadsel oplossen. Daarbij wil ik oog houden hoe onze zorgprocessen zijn ingericht. Zijn deze patiëntgericht en klantvriendelijk? Een ziek kind betekent ook dat het gezinsleven op zijn kop staat en dit geeft zorgen en spanningen voor ouders. Daar wil ik aandacht voor hebben; ook na de ziekenhuisopname. Samen met huisarts, verloskundigen en paramedici topzorg leveren voorbij de drempel van Rijnstate, dat is mijn doel.

Opleiding en werkervaring

M. (Martijn) Schrama studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en behaalde het artsexamen in 2000. Daarnaast volgde hij aldaar een bovenbouwstudie Filosofie van de Geneeskunde en werkte hij korte tijd bij het Institute for Medical Technology Assessment en de afdeling Medische Ethiek. Na afronding van zijn opleiding was hij in het Radboudumc in Nijmegen tot 2010 werkzaam als chef de clinique op de afdeling Algemene Kindergeneeskunde en Kinderoncologie. Sinds 2010 is hij werkzaam als Algemeen Kinderarts in Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

  • Kinder MDL (m.n. passagestoornissen en voedingsproblematiek)
  • Immuun- en infectieziekten
  • Acute kindergeneeskunde
  • Medische ethiek

Nevenactiviteiten

  • Specialist-manager

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde KNMG
  • Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband
  • Nederlandse Vereniging Intensive Care

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: