Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. dr. M. Heusinkveld

Arts-microbioloog
We kunnen steeds meer aandoeningen behandelen, maar daarbij en daardoor is onze patiëntenpopulatie ouder en heeft vaker last van een verzwakte afweer. Als arts-microbioloog wil ik graag inspelen op de nieuwe problemen die dit met zich meebrengt en me inzetten voor een brede groep patiënten, individueel maar juist ook op het niveau van de samenleving. Als vaste partner in een netwerk van huisarts, verpleeghuis en ziekenhuis wil ik op basis van laboratoriumdata en vakinhoudelijke kennis, werken aan een verstandig antibioticagebruik, infectiepreventie en kwaliteit van zorg.

Opleiding en werkervaring

Moniek Heusinkveld behaalde haar artsexamen in 2007. Aansluitend startte zij met de opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Haar specialiteit voltooide ze in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. In mei 2012 promoveerde ze bij promotor S.H. van de Burg op basis van het proefschrift 'Studies on local APC and HPV-specific T cells as a prelude for the immunotherapy of human tumors'.

Op dit moment is Moniek Heusinkveld werkzaam als arts-microbioloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Haar aandachtsgebieden zijn infectieserologie en infectiepreventie.

Nevenactiviteiten

  • Tijdens de opleiding tot arts-microbioloog een bestuursfunctie voor de Arts-assistenten Medische Microbiologie Vereniging. In die hoedanigheid lid van het concilium en lid van de Commissie voor Opleidingsvisitaties.
  • Tijdens de opleiding epidemiologisch onderzoek bij het RIVM naar het voorkomen van gastroenteritis in Nederlandse gezinnen met jonge kinderen en de verwekkers daarvan.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: