Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. drs. M. Berendsen

Spoedeisendehulparts
Op de SEH komen er per dag veel patiënten langs. Sommigen zijn dusdanig ziek dat ze een directe behandeling nodig hebben. Als SEH-arts maken we het verschil. Door het bewaken en ondersteunen van de vitale functies van de patiënt is het doel om de patiënt te stabiliseren. Door veel met het hele team te trainen en voor te bereiden en gebruik te maken van nieuwe innovaties, streef ik naar een hoge kwaliteit van zorg op de spoedeisende hulp.

Opleiding en werkervaring

Maik Berendsen (1984) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij behaalde zijn artsexamen in 2012. Hierna heeft hij in diverse ziekenhuizen op de spoedeisende hulp en intensive care gewerkt. In 2016 begon hij aan de opleiding spoedeisende geneeskunde in het AMC in Amsterdam en heeft hij drie maanden in Kaapstad, Zuid-Afrika, op de spoedeisende hulp gewerkt. Hierna heeft hij vanaf 2019 als spoedeisende hulp arts in het AMC gewerkt en in 2023 in het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem gewerkt. Sinds november 2023 werkt hij op de spoedeisende hulp in Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

  • Reanimatie
  • Shockroom
  • Anesthesiologie op de SEH
  • Onderwijs en onderzoek​

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA)
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: