Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. K.H. Eggers

Kinderarts, algemene kindergeneeskunde
In de kindergeneeskunde gaat het niet om wat anderen van je denken of om de status als arts. Ooit zei iemand die ik heel hoog acht tegen mij: 'De grootte van een kinderarts zie je daarin vanuit welke hoogte hij zijn patiënten ziet. De grootste kinderarts ziet zijn jonge patiëntjes op ooghoogte – ook al moet hij daarvoor zelf op de grond gaan zitten.' Kinderen bedanken zelden met woorden – maar met hun gedrag en met hun ogen. Daarin kan je zien of je geslaagd bent, of (nog) niet! Dat is de uitdaging van kinderarts zijn.

Opleiding en werkervaring

K. (Kurt) Eggers heeft de opleiding voor arts en kinderarts gevolgd in Zuid-Afrika (Pretoria). Hij deed dit in een kliniek in een stedelijk (destijds blank) ziekenhuis en een landelijk (destijds niet-blank) ziekenhuis. In het leger, waarvoor hij verplicht zijn opleiding moest onderbreken, kwam hij een opleidster voor Kindergeneeskunde tegen. Zij heeft hem aangestoken met haar enthousiasme voor het vak. Het tweede jaar in het leger heeft hij doorgebracht op de kinderafdeling van het militair ziekenhuis 'Voortrekkerhoogte'. In dit ziekenhuis behandelde hij kinderen uit geheel zuidelijk Afrika. De opleiding Kindergeneeskunde in Zuid-Afrika duurde 4 jaar. Vervolgens is hij met zijn gezin naar Europa vertrokken. In Wales (Universiteit Cardiff) heeft hij zijn opleiding voortgezet en in 1997 is hij als kinderarts ingeschreven in London (GMC). In 1998 is hij begonnen als kinderarts in Ziekenhuis Zevenaar en sinds 2013 is hij in dienst bij Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

  • Longgeneeskunde
  • Kinderen met obstipatieproblemen
  • Kinderen met incontinentie met uitstekende ondersteuning van de uroconsulentes in het TIKA team
  • Lid van het team veilig kind in samenwerking met Veilig Thuis

Nevenactiviteiten

  • Muziek in de vorm van koorgezang en trompet spelen
  • Sport – fietsen en op de kajak op de Rijn
  • Tuinieren
  • Maar vooral mijn familie

Lidmaatschappen

  • NVK
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: