Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem
Laatste informatie over het coronavirus

Dhr. J.J.A. Brouns

MKA-arts

Persoonlijke noot

"Ondanks mijn al lange carrière vind ik de patiëntenzorg nog steeds zeer fascinerend en vind ik het een voorrecht om zowel grote, maar ook kleine ingrepen te mogen doen, waarbij de kwaliteit, maar ook de tevredenheid van de patiënt voorop staat."

Opleiding en werkervaring

Dr. J.J.A. Brouns is als specialist mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA-arts) werkzaam in Ziekenhuis Rijnstate sinds 1990. Dr. Brouns behaalde het tandartsexamen in Nijmegen in 1977. In 1984 haalde hij zijn artsexamen in Utrecht. Van 1977 tot 1981 volgde hij zijn specialistenopleiding in Utrecht. In 1992 volgde een promotie in Nijmegen op een proefschrift getiteld: Osteotomies of the midfacial skeleton. A retrospective study of individually designed osteotomies in the treatment of various malformations. Na zijn opleiding in Utrecht werkte hij in Nijmegen van 1983 tot 1990 als stafmedewerker van de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het Radboudumc te Nijmegen, met als speciale taakstelling de hoofd-hals oncologie. Van 1985 tot 1990 was dr. Brouns Chef de Policlinique van de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het UMC St Radboud te Nijmegen. In 2000 volgt erkenning tot Kaakchirurg-Oncoloog door de Ned. Ver. V. Mondziekten en Kaakchirurgie. In 2002 haalde hij het European Board examen en werd hij Fellow of the European Board of Oral-Maxilofacial Surgery. In 2005 ontving hij de  erkenning als implantoloog door de Nederlandse Vereniging van Orale Implantologie.

Speciale aandachtsgebieden

  • Hoofd-halsoncologie
  • Orthognatische chirurgie
  • Preprothetische en pre-implantologische chirurgie

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
  • Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie
  • European Association for Cranio-Maxillofacial Surgery
  • International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons
  • Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: