Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. H. Geene

Oogarts
Na lange omzwervingen tijdens mijn opleiding ben in weer terug bij mijn "roots". In Arnhem en Doesburg heb ik het grootste gedeelte van mijn jeugd gewoond. Mijn man ken ik zelfs van mijn basisschool. Gek hoe het allemaal loopt.

Oogheelkunde is een prachtig vakgebied. De combinatie van de polikliniek, laserbehandelingen en 'kleine' operaties maken het vak erg afwisselend. Ook is het een vak wat zich met nieuwe technieken zeer snel ontwikkelt. Bekijk wat er bijvoorbeeld op het gebied van staar de laatste decennia veranderd is. Van een operatie onder narcose met een week opname en absolute bedrust, tot een operatie van een 15 minuten onder druppelverdoving zonder enige hechting. Mijn uitdaging vind ik in een staaroperatie zo te laten verlopen dat een patiënt zich op zijn gemak voelt en de operatie achteraf 'niets voorstelt.'

Een aantal keer per jaar ga ik een weekendje terug naar Berlijn om even cultureel bij te tanken en vrienden te bezoeken. Tijdens vakanties trek ik het liefst de bergen in om te wandelen en van de natuur te genieten.

Opleiding en werkervaring

Harma Geene is in 2017 in Rijnstate komen werken. Na haar studie geneeskunde aan de Universiteit Maastricht heeft zij in het kader van haar specialisatie tot oogarts een aantal jaar aan de Virchow kliniek van de Charité Universiteit in Berlijn gewerkt. De laatste jaren van haar specialisatie heeft zij gevolgd in Het Oogziekenhuis Rotterdam. Aanvullend heeft zij daar middels een phaco-fellowship meer chirurgische ervaring op het gebied van staar opgedaan. Haar opleiding heeft ze afgesloten met het behalen van het Duits examen en het examen van de European Board of Ophthalmology in Parijs.

Harma is de laatste jaren werkzaam geweest in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Hier heeft ze gewerkt als allround oogarts.

Speciale aandachtsgebieden

  • Staar
  • Refractiechirurgie
  • Behandeling van aandoeningen middels intravitreale injecties/ medische retina
  • Traanwegproblematiek
  • Echodiagnostiek.

Lidmaatschappen

  • Fellow of the European Board of Ophthalmology (EBO, diploma in 2007)
  • Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)
  • Nederlandse Intra Oculaire Implant Club (NIOIC)
  • European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS)
  • Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft (DOG).

 

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: