Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. dr. G. Bastiaens

Arts-microbioloog

Opleiding en werkervaring

Guido Bastiaens is in 2020 toegetreden tot de maatschap. Al tijdens zijn studie geneeskunde is hij diverse keren naar sub-Sahara Afrika gereisd voor stage en onderzoek. Tijdens deze ervaringen trok de problematiek rondom patiënten met infectieziekten steeds meer zijn aandacht, zowel op behandel- als op beleidsniveau.

Na het behalen van zijn artsexamen (2010) heeft Guido in Burkina Faso, Tanzania en Nederland promotieonderzoek gedaan naar beschikbare en experimentele behandelings- en vaccinatiestrategieën voor de beheersing van malaria. In mei 2015 is hij gepromoveerd.

Tijdens zijn opleiding tot arts-microbioloog (2014-2019) heeft Guido een tijd bij de MRC Unit in Gambia gewerkt en gefocust op zowel infectiepreventie als malaria. Verder heeft hij zich in zijn opleiding bezig gehouden met de opbouw van laboratoria (netwerken) om de detectie van resistente micro-organismen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Aan het einde van zijn opleiding heeft hij een verdiepingsstage parasitologie en infectiepreventie gedaan in respectievelijk het Amsterdam UMC en het Radboudumc.

Sinds eind 2021 bekleedt Guido de functie van specialist-manager in Rijnstate.

Aandachtsgebieden

  • Parasitologie
  • Infectiepreventie
  • Tropische infectieziekten
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: