Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem
Laatste informatie over het coronavirus

Dhr. F.B.M. Joosten

Radioloog
Mijn belangrijkste drijfveer is om van mijn vak dat vroeger in een keldertje ver weg van patiënten en andere medewerkers werd uitgevoerd om te vormen tot een discipline die centraal staat in de zorg voor patiënten. Daarom participeer ik graag in klinische besprekingen en ben graag betrokken bij innovaties in de patiëntenzorg. Dat kan op alle gebieden zijn, zoals bij nieuwe interventies, op het gebied van rapportage, logistiek en opleiding. Als voorbeelden heb ik twee projecten. De eerste is een nieuwe behandeling van schildklierknobbels die met behulp van een echo met een naald worden behandeld in plaats van door een chirurg met een mes verwijderd. Ten tweede het project om echografie dichter bij de huisarts te brengen en bij de huisarts in de praktijk patiënten te onderzoeken.

Medische ethiek is ook een aandachtsgebied voor mij en ik probeer me telkens af te vragen of we het zo wel goed doen en of het beter kan. Wat is goed? Moet het altijd beter omdat het kan?

Opleiding en werkervaring

Dr. F.B.M. Joosten is werkzaam in Rijnstate sinds 2002. Hij behaalde het artsexamen in 1985 aan de Universiteit van Nijmegen. Hij volgde de opleiding Radiologie in het Radboudumc te Nijmegen van 1986 tot 1991. Van 1991 tot 2002 was hij staflid Radiologie in Radboudumc met als aandachtsgebieden alle diagnostische en interventionele aspecten van de hoofd-hals-radiologie en de Abdominale radiologie. In die tijd was hij ook opleider Radiologie. In 1995 promoveerde Dr. Joosten op het proefschrift ‘Aspects of imaging benign and malignant rectal and perirectal diseases’.

In Rijnstate is hij de opleiding radiologie gestart. Hij is voorzitter geweest van de Centrale Opleidingscommissie. Ook landelijk was hij actief op het gebied van opleiding en onderwijs voor de vakvereniging van de radiologie. Hij is een groot voorstander van de integratie met nucleaire geneeskunde en hoopt zich binnen niet al te lange tijd een hybride radioloog te kunnen noemen.

Speciale aandachtsgebieden

 • Abdominale radiologie
 • Interventieradiologie
 • Neuro/hoofd-halsradiologie
 • Nucleaire geneeskunde

Nevenactiviteiten

 • Voorzitter vakgroep radiologie en nucleaire geneeskunde

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR)
 • Sectie abdominale Radiologie (NVvR)
 • Nederlands Genootschap voor Interventie Radiologie (NGIR)
 • European Society of Head and Neck Radiology (ESHNR)
 • Sectie Hoofd-hals radiologie
 • Sectie neuroradiologie (NVvR)

Aandoeningen en behandelingen

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: