Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mw. Dr. F.A. Frans

Chirurg, fellow vaatchirurgie
Een aandoening van de bloedvaten heeft een grote impact op het dagelijks functioneren. Bij opstellen van een behandelplan voor de patiënt stellen wij de kwaliteit van leven centraal. Tijdens het behandeltraject wat daarop volgt zet ik mij volledig in voor zowel patiënt als familie. In Rijnstate wordt dit mogelijk gemaakt door de goede samenwerking met verschillende specialisten, verpleegkundigen en andere collega’s.

Opleiding en werkervaring

Sinds 2021 is Mw. F.A. Frans werkzaam als chirurg - fellow vaatchirurgie in Rijnstate. Mw. F.A. Frans behaalde het artsexamen in 2007 aan de Rijks Universiteit Groningen, waarna zij als Arts Niet In Opleiding werkzaam was in het Diakonessenhuis in Utrecht en Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn.

Van 2009 tot 2012 heeft zij promotieonderzoek gedaan naar de uitkomsten van behandeling bij perifeer arterieel vaatlijden in het Amsterdam UMC locatie AMC.

In 2013 begon zij met de opleiding tot chirurg in Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn en het Amsterdam UMC locatie AMC. Tijdens haar opleiding heeft zij zich verder gespecialiseerd in de vaatchirurgie. Daarnaast is zij als lid van de Vereniging van Assistent Geneeskundigen in de Heelkunde bestuurslid geweest van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en heeft zij een endovasculaire stage gedaan in Ziekenhuis Oost Limburg te Genk België. Sinds 2021 is zij geregistreerd als vaatchirurg.

In 2013 promoveerde Mw. F.A. Frans op het proefschrift ‘Functional status and quality of life after treatment of peripheral arterial disease’.

Speciale aandachtsgebieden

  • Vaatchirurgie
  • Flebologie
  • Toegangschirurgie

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVVH)
  • Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie (NVvV)
  • European Society of Vascular Surgery (ESVS)
  • Orde der Artsen België
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: