Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. dr. E.C. Koffeman

Kinderarts-allergoloog
Het bijzondere aan kinderarts zijn is dat je een stukje mee mag lopen met een kind en het gezin er omheen. Als kinderarts-allergoloog zie ik kinderen met verschillende allergieën en aanverwante ziekten. De uitdaging voor die kinderen en hun ouders/verzorgers is vaak om het risico op allergische reacties te verkleinen zonder dat het dagelijks leven en de ontwikkeling van het kind teveel beïnvloed wordt. Ik luister graag eerst goed naar het verhaal en de vragen die leven. Samen kom je dan tot een manier om ermee om te gaan die past bij dat kind in zijn of haar omgeving.

Opleiding en werkervaring

Eva Koffeman werd opgeleid tot kinderarts in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Deze opleiding combineerde zij met een promotieonderzoek naar de rol van T-cellen en lichaamseigen stoffen in het immuunsysteem. Sinds 2015 werkte zij als kinderarts-fellow in het WKZ op de afdeling Kinderlongziekten en -Allergologie, waarna zij zich mocht registreren als kinderarts-allergoloog. Sinds 2020 werkt zij in Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

  • Voedselallergie, inclusief Food Protein Induced Enterocolitis Syndrome (FPIES)
  • Hooikoorts, huisstofmijtallergie en allergisch astma
  • Urticaria (netelroos) en angio-oedeem
  • Geneesmiddelenallergie

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, Sectie Kinderallergologie
  • Nederlandse Vereniging voor Allergologie
  • European Academy of Allergy and Clinical Immunology
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: