Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem
Laatste informatie over het coronavirus

Dhr. M.J.M. Zee

Orthopedisch chirurg

Persoonlijke noot

"Patiënten in beweging houden en weer terug aan het sporten krijgen, dat is mijn belangrijkste motivatie als orthopedisch chirurg. Het kniegewricht omvat een grote verscheidenheid aan aandoeningen en behandelmogelijkheden bij een diverse patiëntenpopulatie. Ik zie het als een uitdaging om voor en met elke patiënt een behandelplan op maat te maken."

Opleiding en werkervaring

Dhr. M.J.M. Zee is werkzaam bij Rijnstate sinds april 2019. Hij studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Groningen en behaalde het artsexamen in 2010. Na de vooropleiding heelkunde in het Medisch Spectrum Twente in Enschede vervolgde hij de opleiding orthopedie in achtereenvolgens het UMC Groningen, Medisch Centrum Leeuwarden en het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Tijdens zijn opleiding tot orthopedisch chirurg was hij onder meer actief als bestuurslid van de Vereniging voor Orthopaedische Chirurgische Assistenten (VOCA). Momenteel is hij bezig met een promotiestudie naar vernieuwing rondom voorste-kruisbandreconstructies, onder supervisie van prof. Dr. R.L. Diercks.

Dhr. M.J.M. Zee is in het Rijnstate werkzaam als fellow kniechirurgie. Een fellow is een orthopedisch chirurg die zich na zijn opleiding verder specialiseert in een deelgebied binnen de orthopedie.

Speciale aandachtsgebieden

 • Algemene orthopedie
 • Kniechirurgie

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Orthopedische Vereniging
 • Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie
 • Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie

Publicaties

 1. Trauma in beeld: Radiocarpale luxatie. M.J.M. Zee, P.C. Rijk. Ned. Tijdschrift voor Traumachirurgie 2016 Dec(5/6)
 2. Acetabular bone density and metal ions after metal-on-metal versus metal-on-polyethylene total hip arthroplasty; short-term results. W.P. Zijlstra, H.C. van der Veen, I. van den Akker-Scheek, M. J. M. Zee, S. K. Bulstra, J. J. A. M. van Raaij. Hip Int. 2013 Sep 24:0.
 3. Pseudoaneurysma van de arteria dorsalis pedis na electieve arthroscopie van de enkel. Een atypische presentatie. M.J.M. Zee, J.J.A.M van Raaij, Ned.Tijdschrift voor Orthopedie 2012 Dec (4)
 4. Een stratenmaker met lage rugpijn, Klinische les. M.J.M. Zee, J.J.A.M van Raaij. Ned Tijdschrift voor Orthopedie 2011 Dec (4)
 5. No clinical difference between large metal-on-metal total hip arthroplasty and 28-mm-head total hip arthroplasty? Zijlstra WP, van den Akker-Scheek I, Zee MJ, van RaaijJJ. Int Orthop. 2011 Mar 4.
 6. Diercks RL, Halbertsma JPK, Zee M; Letter to the editorRe: Effectiveness of reconstruction of the anterior cruciate ligament with quadrupled hamstrings and bone-patellar tendon-bone autografts.Am J Sports Med.2008 Dec;36(12):E2; author reply E2
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: