Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Drs. C.J.A. van der Poort

Spoedeisendehulparts
Op de Spoedeisende Hulp (SEH) komt een grote verscheidenheid aan patiënten met een net zo grote verscheidenheid aan ziektebeelden. Wij zien kinderen, volwassenen en oudere patiënten met wondjes aan hun kleine teen of zeer ernstig ziek. Dat vind ik het leuke van ons vakgebied. Mijn uitdaging ligt in het feit dat al deze patiënten en hun familie met een acute zorgvraag bij ons op de afdeling zijn en zich ongerust maken over wat er op dat moment met hen aan de hand is. Tijd nemen voor de patiënt en als het kan even een extra keer binnenlopen en hen op die manier geruststellen, geeft mij voldoening. Dit maakt, samen met de interventies, die wij als SEH-arts kunnen bieden aan onze patiënten, zoals zenuwblokkades of pijnstilling en sedatie bij bepaalde ingrepen, dat het verblijf voor de patiënt en hun familie op de SEH zo veilig en comfortabel mogelijk is.

Opleiding en werkervaring

Cecile van der Poort (1991) studeerde Geneeskunde aan het Radboud universitair medisch centrum (Radboudumc) in Nijmegen. In 2016 behaalde zij daar haar artsenexamen. Zij heeft als arts-assistent op de Spoedeisende Hulp gewerkt in Rijnstate en later als arts-assistent op de Intensive Care van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. In 2018 begon zij aan de opleiding tot Spoedeisendehulparts in het Radboudumc, welke zij in 2021 afrondde. Sinds december 2021 is zij werkzaam voor Rijnstate, waar zij sinds 2022 deel uit maakt van de vakgroep Spoedeisende Geneeskunde.

Speciale aandachtsgebieden

  • Opleiding en onderwijs (TopClass Medisch Onderwijs Rabdoudumc 2020)

Nevenactiviteiten

  • APLS-instructeur - Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen
  • ALS-instructeur - Nederlandse Reanimatie Raad / European Resuscitation Council

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA)
  • Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO)

Publicaties 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: