Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. dr. C.H.P. Cremers

Revalidatiearts
De revalidatiegeneeskunde vind ik een erg mooi specialisme omdat je hierbij niet alleen naar de ziekte of aandoening van de patiënt kijkt maar vooral naar de gevolgen voor het dagelijks functioneren. Dit maakt ons vak ontzettend interessant en veelzijdig. Hoe kunnen we er samen met de patiënt en zijn of haar omgeving voor zorgen dat hij of zij weer zo optimaal mogelijk kan functioneren? En zo goed mogelijk terugkomt op het oude niveau? Veel van onze patiënten hebben een grote verandering meegemaakt in hun leven door een ziekte of ongeval.Samen met de paramedici probeer ik patiënten handvatten te bieden om ervoor te zorgen dat de patiënt zelf zijn of haar leven weer zo goed mogelijk op orde weet te krijgen.

De opleiding tot revalidatiearts heb ik in Utrecht gevolgd, waarbij ik al snel ontdekte dat het juist de ziekenhuisrevalidatie is die mij aantrok. De samenwerking met andere specialismen en de dynamiek binnen het ziekenhuis spreken mij erg aan. Mijn specifieke interesse gaat uit naar de revalidatie van patiënten met een neurologische aandoening: van beroerte of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) tot patiënten met multiple sclerose (MS) of Parkinson.

Opleiding en werkervaring

2019 - heden: Revalidatiearts Rijnstate en Klimmendaal Revalidatiespecialisten
2015 - 2019: Opleiding tot revalidatiearts, De Hoogstraat Revalidatie Utrecht
2014 - 2015: Arts neurologie, UMC Utrecht
2012 - 2014: Promotieonderzoek neurologie/radiologie, UMC Utrecht
2005 - 2012: Studie geneeskunde, Universiteit Utrecht

Speciale aandachtsgebieden

  • Ziekenhuisrevalidatie (consultaire behandeling in het ziekenhuis en poliklinische revalidatiebehandeling)
  • Revalidatie bij neurologische aandoeningen

Lidmaatschappen

Vereniging revalidatiegeneeskunde (VRA)

Overig

  • Proefschrift CT perfusion in subarachnoid hemorrhage, 2015, Utrecht.
  • Artikel Participation and mental well-being of mothers of home-living patients with spinal muscular atrophy, 2019, Neuromuscular Disorders.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: