Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem
Laatste informatie over het coronavirus

Dhr. A.J.M. Rijnders

Nucleair geneeskundige

Persoonlijke noot

"Oncologische behandelingen zijn extreem duur en kennen frequent forse bijwerkingen. Tegelijkertijd kunnen deze behandelingen ongelofelijk effectief zijn en tot genezing of langdurige onderdrukking van ziekte leiden. Het vinden van de juiste behandeling in elke individuele oncologische situatie is derhalve voor patiënt en maatschappij van cruciaal belang. Juist op dit terrein van "personalized medicine" heeft moleculaire diagnostiek in toenemende mate een spilfunctie. Verdere ontwikkeling op dit specifieke terrein dient tot de fundamentele doelstellingen van onze maatschap en ons ziekenhuis te behoren."

Opleiding en werkervaring

Ton Rijnders heeft na afronding van zijn medische studie in Amsterdam een periode als marinearts in Overveen gewerkt en is enkele jaren als arts verbonden geweest aan de firma Mallinckrodt in Petten, internationaal werkzaam op het terrein van de nucleaire cardiologie. Eind jaren 80 volgde hij de opleiding tot medisch specialist nucleaire geneeskunde in het toenmalige Academisch ziekenhuis Maastricht. Vanaf 1991 is hij werkzaam in Rijnstate, aanvankelijk als solist, van 1995 tot 2007 in 2-mans praktijk en daarna met 2 collegae nucleair geneeskundigen. Sinds 2009 zijn de vakgroepen Radiologie en Nucleaire geneeskunde van Rijnstate gefuseerd. In breder verband wordt gewerkt in een Regio Vakgroep Nucleaire Geneeskunde waarbij ook nucleair geneeskundigen uit het Slingeland ziekenhuis Doetinchem en het Koningin Beatrix ziekenhuis Winterswijk participeren. Binnen ARTZ verband wordt op nucleair geneeskundig gebied intensief samengewerkt met de nucleair geneeskundigen in ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede en het Slingeland Ziekenhuis.

Speciale aandachtsgebieden

  • Diagnostiek en behandeling van goedaardige en kwaadaardige schildklierziekten
  • Neuro-endocriene tumordiagnostiek
  • Cardiovasculaire diagnostiek
  • Ontwikkeling PET diagnostiek met Ga-68 als radionuclide (PSMA en dota eiwitten)
  • Ondersteuning CORONA opleiding radiologie

Nevenactiviteiten

  • Specialistmanager nucleaire geneeskunde

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde (NVNG)
  • European Association of Nuclear Medicine (EANM)
  • Society of Nuclear Medicine (SNM)
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: