Bevallen
Tekening moeder met kind
Laatste informatie over het coronavirus

Verloskamers

Rijnstate heeft in Arnhem negen verloskamers. Rijnstate bouwt op dit moment aan een heel nieuw Centrum voor Vrouw en Kind, waar alle verloskamers gemoderniseerd zijn. In 2021 worden de nieuwe verloskamers in gebruik genomen. Alle verloskamers in het nieuwe Centrum hebben de beschikking over een bad. Een aantal verloskamers heeft een speciaal bevalbad.

De verloskamers bevinden zich op de eerste verdieping van de B-vleugel. Elke verloskamer heeft een eigen douche/toiletruimte, drie ervan hebben een ligbad. Het kan heel prettig zijn om de weeën tijdens de ontsluitingsfase op te vangen in bad of onder de douche. Elke verloskamer is uitgerust met de nodige apparatuur. Deze is op sommige kamers 'verstopt' achter een wand achter het bed, om een rustige sfeer te creëren. Bij een bevalling die normaal verloopt en geen medische apparatuur nodig is, kan de wand dicht blijven. Op elke verloskamer staat een relaxstoel voor de partner.

Oude verloskamer Standaard verloskamer
Nieuwe verloskamer Vernieuwde verloskamer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: