Urologie
Rijnstate polikliniek Urologie balie
Laatste informatie over het coronavirus

De verpleegkundig specialist urologie

Bij Rijnstate werken verpleegkundig specialisten. Een verpleegkundig specialist heeft zowel medische als verpleegkundige kennis. De verpleegkundig specialist van urologie is Marita van den Berg. Zij heeft een eigen poliklinisch spreekuur. Marita ziet patiënten die kanker hebben of bij wie dat vermoed wordt.

Overleg met de uroloog

De spreekuren van de verpleegkundig specialist vinden gelijktijdig plaats met de spreekuren van de uroloog. Zo kunnen zij samen overleggen als dat nodig is. Heeft u klachten of problemen, dan is de verpleegkundig specialist ook uw aanspreekpunt.

De verpleegkundig specialist zorgt voor:

  • uitgebreide voorlichting over uw ziekte, de behandeling en de gevolgen. Niet alleen de medische kant, maar ook de psychische, sociale en praktische gevolgen van de aandoening en behandeling komen aan bod;
  • de mogelijkheid om rustig problemen te bespreken die u ervaart als gevolg van uw ziekte in uw dagelijks leven;
  • het in kaart brengen van problemen en klachten. Zij verricht lichamelijk onderzoek, vraagt onderzoeken aan en voert onderzoek uit. Ook bespreekt zij met u de uitslag;
    regelmatige controles tijdens uw behandeling en/of ziekte;
  • informatie over en eventueel een verwijzing naar ondersteunende diensten zoals maatschappelijk werk, de psycholoog, diëtist en hulpprogramma's zoals revalidatie.
Marita van den Berg - urologie Marita van den Berg

Contact met de verpleegkundig specialist

Telefoon: 088 - 005 7705
E-mailen kan via het patiëntenportaal Mijn Rijnstate.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: