Behandelteam
Behandeling voet specialist en patient

Arts-assistenten en coassistenten reumatologie

Als opleidingsziekenhuis heeft Rijnstate de meest actuele kennis in huis en wordt u volgens de nieuwste behandelmethoden en inzichten geholpen. Bij reumatologie kunt u verschillende mensen in opleiding tegenkomen: reumatologen in opleiding en coassistenten.

De reumatoloog in opleiding

Reumatologen in opleiding zijn afgestudeerde artsen die in opleiding zijn tot reumatoloog. Op de polikliniek worden patiënten vaak geholpen door artsen in opleiding. Als u wordt opgenomen in het ziekenhuis, dan zult u merken dat de reumatologen in opleiding ook op de klinische afdeling werkzaam zijn.

De coassistent

Coassistenten zijn medisch studenten die in het vijfde of zesde jaar van hun studie geneeskunde zitten. Het theoretische deel van hun opleiding hebben zij achter de rug. In het ziekenhuis doen ze praktijkervaring op.

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek kunt u worden gevraagd om mee te werken aan twee consulten: eerst bij de coassistent en vervolgens bij uw behandelend specialist. Eventuele lichamelijke onderzoeken kunnen in sommige gevallen (deels) twee keer plaatsvinden. Uw bezoek aan polikliniek duurt hierdoor langer. Desondanks hopen wij op uw medewerking. Dit maakt het mogelijk om toekomstige artsen goed op te leiden.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!