Reumatologie
Behandeling voet specialist en patient

Behandelteam

De afdeling Reumatologie zorgt met vijf reumatologen, twee reumatologen in opleiding, een Physician Assistent, drie reumaverpleegkundigen en een aantal spreekuurassistenten voor hoogwaardige reumazorg.

We werken veel samen met andere specialisten en ondersteunende disciplines, zoals ergotherapie, fysiotherapie en de poli-apotheek.

Reumatologen

De reumatoloog is de hoofdbehandelaar binnen het behandelteam. De reumatoloog werkt veel samen met de Physician Assistent en de reumaverpleegkundigen. Lees meer over onze reumatologen.

Reumatologen in opleiding en co-assistenten

Rijnstate is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat er ook artsen opgeleid worden tot reumatoloog en dat studenten Geneeskunde hun keuze-coschap (stage) op de afdeling Reumatologie kunnen doen.
Lees meer over onze reumatologen in opleiding en co-assistenten.

Physician Assistent

De Physician Assistent werkt onder begeleiding van de reumatoloog. De Physician Assistent heeft hiervoor een speciale masteropleiding gevolgd na de HBO-opleiding fysiotherapie. Lees meer over onze Physician Assistent.

Reumaverpleegkundigen

Ook de reumaverpleegkundige maakt deel uit van het behandelteam. De reumaverpleegkundige werkt samen met de reumatoloog, Physician Assistent en andere hulpverleners, zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten en verpleegkundigen op de verpleegafdeling. Lees meer over onze reumaverpleegkundigen.

Spreekuurassistenten

De spreekuurassistente zorgt onder andere voor de administratieve ondersteuning van het spreekuur. Zij ontvangt u aan de balie en beantwoordt de telefoon. Daarnaast ondersteunt de spreekuurassistente de reumatoloog, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van metingen en het geven van injecties en instructies.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!