Psychiatrie
2 medewerkers in gesprek met patient
Laatste informatie over het coronavirus

Polikliniek

De polikliniek van de afdeling Psychiatrie bevindt zich in Rijnstate Arnhem op de begane grond, route 63. Bij binnenkomst meldt u zich bij de balie waar een van onze assistentes u ontvangt.

Uw afspraak op de polikliniek

U kunt bij ons terecht na een verwijzing door uw huisarts, bedrijfsarts, medisch specialist of psychiater van een van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) instellingen. Op de polikliniek heeft u een afspraak met de psychiater of met een psychiater in opleiding (AIOS). De psychiater in opleiding werkt altijd onder supervisie van de psychiater. Bij een eerste gesprek kan het voorkomen dat u eerst een coassistent spreekt en daarna de psychiater. U wordt hiervan altijd eerst op de hoogte gesteld.

Diagnose en behandeling

Op de polikliniek stelt de psychiater een diagnose en samen met u bespreken we een behandeladvies. Eventueel volgt aanvullend onderzoek, bijvoorbeeld een psychologisch onderzoek. Afhankelijk van de diagnose en het behandeladvies kunnen voor de behandeling en de begeleiding andere zorgverleners worden betrokken zoals een sociaal psychiatrisch verpleegkundige, een psycholoog, een gedragstherapeut, een systeemtherapeut (gezins-/relatietherapeut), een ervaringsdeskundige of psychiatrische thuiszorg (IPT). Ook is het mogelijk om tijdens uw behandeling aan specifieke therapiegroepen deel te nemen. Deze therapieën vinden plaats in het behandelhuis van de afdeling Psychiatrie.

Dagbehandeling

Dagbehandeling is een meer intensieve vorm van poliklinische zorg, waarbij u twee of meer dagen in de week in groepsverband behandeling krijgt. Het programma van de therapiegroepen bestaat uit groepsactiviteiten, zoals herstelgerichte training, psychotherapie, leefstijlcoaching, gesprekken, muziek, beweging en ontspanning. Ook zijn er themagroepen voor omgaan met slaapproblemen, assertiviteitstraining, cognitieve therapie en mindfulness. Wij richten ons op een behandelduur van maximaal drie maanden, afhankelijk van uw medische situatie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: