Psychiatrie
2 medewerkers in gesprek met patient
Laatste informatie over het coronavirus

Polikliniek

De polikliniek van de afdeling Psychiatrie bevindt zich in Rijnstate Arnhem op de begane grond, route 62. Bij binnenkomst meldt u zich bij de balie waar een secretaresse u ontvangt.

Uw afspraak op de polikliniek

U kunt bij ons terecht na een verwijzing door uw huisarts, bedrijfsarts, medisch specialist of psychiater van een van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) instellingen. Op de polikliniek heeft u een afspraak met de psychiater of met een psychiater in opleiding (AIOS). De psychiater in opleiding werkt altijd onder begeleiding van de psychiater. Bij een eerste gesprek kan het voorkomen dat u eerst een coassistent spreekt en daarna de psychiater. U wordt hiervan altijd eerst op de hoogte gesteld.

Diagnose en behandeling

Op de polikliniek stelt de psychiater een diagnose en samen met u wordt een plan voor de behandeling opgesteld. Eventueel volgt aanvullend onderzoek, zoals bijvoorbeeld een psychologisch onderzoek. Afhankelijk van het behandelplan kunnen voor de behandeling en de begeleiding andere zorgverleners worden betrokken zoals een sociaal psychiatrisch verpleegkundige, een psycholoog, een gedragstherapeut, een systeemtherapeut (gezins-/relatietherapeut), of psychiatrische thuiszorg (IPT). Ook is het mogelijk om tijdens uw behandeling aan specifieke therapiegroepen deel te nemen. Deze therapieën vinden plaats in het behandelhuis van de afdeling Psychiatrie.

Behandelhuis

De afdeling Psychiatrie heeft een behandelhuis met dagprogramma’s voor patiënten van de polikliniek en patiënten die zijn opgenomen.

De dagprogramma’s in het behandelhuis worden gegeven door regieverpleegkundigen (zij zijn het aanspreekpunt voor de patiënt tijdens de behandeling binnen het behandelhuis) en vaktherapeuten. Het programma bestaat uit groepsactiviteiten, zoals gesprekken, themabesprekingen, muziek, beweging, ontspanning, creatieve therapie en activiteitentherapie. Ook zijn er themagroepen voor omgaan met slaapproblemen, assertiviteitstraining, cognitieve therapie en mindfulness.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: