Psychiatrie
2 medewerkers in gesprek met patient

Polikliniek

De polikliniek van de afdeling Psychiatrie vindt u in Rijnstate Arnhem op de begane grond, route 63. Bij binnenkomst meldt u zich bij de balie waar een van onze assistentes u ontvangt.

Uw afspraak op de polikliniek

U kunt bij ons terecht na een verwijzing door uw huisarts, bedrijfsarts, medisch specialist of psychiater van een van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) instellingen. Op de polikliniek heeft u een afspraak met de psychiater of met een psychiater in opleiding (AIOS). De psychiater in opleiding werkt altijd onder supervisie van de psychiater. Bij een eerste gesprek kan het voorkomen dat u eerst een coassistent spreekt en daarna de psychiater. U wordt hiervan altijd eerst op de hoogte gesteld.

Diagnose en behandeling

Op de polikliniek stelt de psychiater een diagnose en samen met u bespreken we uw behandeladvies. Eventueel krijgt u aanvullend onderzoek, bijvoorbeeld een psychologisch of laboratoriumonderzoek. U krijgt van ons advies om de behandeling in Rijnstate of buiten ons ziekenhuis te starten. Dit hangt af van uw diagnose en behandeladvies. Als de behandeling in Rijnstate plaatsvindt, betrekken we meestal meerdere zorgverleners bij uw behandeling om u de beste zorg te kunnen geven. Deze zorgverleners zijn bijvoorbeeld een psychiatrisch verpleegkundige, een psycholoog, een gedragstherapeut, een systeemtherapeut (gezins-/relatietherapeut), een ervaringsdeskundige en/of psychiatrische thuiszorg (IPT). Ook is het mogelijk om tijdens uw behandeling aan specifieke therapiegroepen deel te nemen. Verpleegkundigen of vaktherapeuten zijn hierbij uw aanspreekpunt..

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: