Opleiding tot psychiater in Rijnstate
Psychiater met patient aan tafel

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ons doel is niet een opleiding te bieden voor iedere arts die psychiater wil worden. De arts in opleiding tot specialist (aios) in Rijnstate zal meer dan gemiddelde belangstelling moeten hebben voor het uitoefenen van de psychiatrie in de volle breedte, dichtbij de somatische geneeskunde.

De dagelijkse praktijk op de PAAZ wordt getypeerd door een grote verscheidenheid aan ziektebeelden, ingewikkelde biopsychosociale interacties, een breed leeftijdsbereik van de patiëntengroep (18+, in geval van crisissituaties soms ook jonger), goede en hechte werkrelaties met veel patiënten, snel medisch technisch willen en kunnen handelen, crisisinterventies, praktische oplossingen, ‘out of the box’ opereren, ‘kort op de bal spelen’, ‘scherp aan de wind varen’, zelfkritisch zijn, kritisch zijn naar anderen en naar de gezondheidszorg zijn, en intensief met de mede-a(n)ios, supervisoren en opleiders samenwerken.

Veel willen leren en willen doen

Overigens vinden wij een uitgebreide somatische ervaring, voordat een aios bij ons begint, minder belangrijk dan de juiste attitude om hierin veel te willen leren en zelf te willen doen. Een wetenschappelijke belangstelling en houding is belangrijker dan al zelf een (promotie) onderzoek te hebben gedaan of zelfs te hebben afgerond. Werkervaring in de psychiatrie is niet noodzakelijk, als er bij de aios maar wel een gezonde belangstelling is voor het omgaan met vaak moeilijke mensen in moeilijke situaties in een soms ingewikkelde (ziekenhuis-)omgeving.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: