Wetenschappelijk onderzoek
Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem
Laatste informatie over het coronavirus

Wondzorg App-studie

Sinds de zomer van 2020 doen patiënten uit Rijnstate mee aan de landelijke Wondzorg App-studie. Dit onderzoek is opgezet door het Leids Universitair Medisch Centrum en het Universitair Medisch Centrum Groningen en wordt gedaan door artsen in negen andere ziekenhuizen. Het doel van het onderzoek is om met een app de duur en mate van wondlekkage na plaatsing van een knie- of heupprothese te meten en het verband met het ontwikkelen een wondinfectie te onderzoeken.

Waarom deze studie?

In Rijnstate is er veel ervaring met het plaatsen van gewrichtsprotheses. Toch is het op dit moment niet bekend wat het natuurlijk beloop van de operatiewonden is na een gewrichtsprotheseplaatsing. Om dit beloop goed bij te kunnen houden is een speciale app ontwikkeld. Met deze app houden patiënten na hun operatie 30 dagen lang de wond in de gaten door het invullen van 10 vragen over de wond. Dit duurt ongeveer 1 minuut per dag. Een in de app ingebouwde functie geeft vervolgens een waarschuwing bij eventuele wondproblemen. Door het gebruik van deze app hopen de onderzoekers de zorg voor patiënten en hun heup- of knieprothese te verbeteren.

Meer informatie over de Wondzorg App vindt u in deze video:

 

Wilt u meedoen aan de Wondzorg App-studie?

U kunt meedoen aan de studie als u ouder dan 18 jaar bent en een (revisie van een) knie- of heupprothese krijgt, als u een smartphone heeft en een goed begrip van de geschreven Nederlandse taal heeft. Het is mogelijk dat de orthopedisch chirurg u tijdens uw eerste bezoek vraagt mee te doen aan deze studie. U mag uw wens om mee te doen ook zelf kenbaar maken. De orthopedisch chirurg bespreekt dan met u of u geschikt bent voor deelname.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over dit onderzoek? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie van Rijnstate, via 088 - 005 8275 of orthopedicresearch@rijnstate.nl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: