Oogheelkunde
Mevrouw met bril

Bezoek en opname

Let op: u heeft altijd een verwijzing van de huisarts of een bij ons aangesloten optometrist nodig.

Het eerste bezoek

Houdt u er rekening mee dat (zeker bij het eerste bezoek aan de oogarts) uw ogen worden gedruppeld, om de pupillen groter te maken. Deze druppels zijn nodig om de binnenkant van het oog (het netvlies) beter te kunnen beoordelen. Nadat de druppels zijn ingewerkt, tenminste 15 minuten, zult u enkele uren minder goed kunnen zien met name dichtbij. Ook hebt u dan meer last van fel licht. Wij adviseren u niet zelf auto te rijden, en op zonnige dagen een zonnebril mee te nemen.

Mevrouw krijgt oogdruppels

Oogoperatie

De meeste oogoperaties vinden plaats in Rijnstate Elst. De staaroperatie is, in de meeste gevallen, een poliklinische ingreep, die plaatsvindt in één van de operatiekamers. Kleinere ingrepen vinden plaats in de behandelkamers op de polikliniek Oogheelkunde in Rijnstate Elst en Rijnstate Zevenaar.

Medische laserbehandelingen

Wij maken regelmatig gebruik van laserapparatuur voor de behandeling van verschillende aandoeningen. De belangrijkste groepen zijn hierbij: schade aan het netvlies bij diabetes mellitus, andere netvliesaandoeningen, glaucoom en nastaar. De laserbehandelingen vinden plaats in Elst en deels in Arnhem en Zevenaar.

Dokter en mevrouw oogonderzoek
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: