Lenzenkliniek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Behandelingen

Binnen Rijnstate worden door de oogartsen verschillende soorten lenzen geplaatst. U kunt bij ons terecht voor:

  • Torische lenzen
    Als er sprake is van astigmatisme (cilinder), zal het dragen van een bril na de staaroperatie nog steeds noodzakelijk zijn om dit te corrigeren. Daarom kan uw oogarts u adviseren om een torische lens te laten implanteren. Deze lenzen corrigeren, behalve de vertroebeling van de ooglens, ook eventuele cilinders, waardoor in veel gevallen na het implanteren van een dergelijke lens alleen nog maar een leesbril nodig is.
  • Multifocale lenzen
    Geen bril voor veraf en dichtbij na de operatie. Tegenwoordig is het mogelijk een multifocale lens te implanteren. Deze implantlens is speciaal ontwikkeld om zonder bril dichtbij en veraf te kunnen zien.
  • Multifocale torische lenzen
    Tot voor kort konden de meesten patiënten met staar en een cilinder niet zonder leesbril of multifocale bril. Nu is het echter mogelijk om, naast de correctie voor dichtbij en veraf, ook de cilinder te corrigeren met een kunstlens. Deze lens behandelt beide afwijkingen in één chirurgische ingreep. Uw oogarts heeft hiermee nu een innovatieve mogelijkheid om uw astigmatisme en staar te behandelen en te helpen uw zicht te verbeteren.

Een behandeling kan alleen plaatsvinden als er een consult heeft plaatsgevonden bij de oogarts. In overleg met uw arts besluit u om in een of beide ogen een speciale lens te laten implanteren. De ingreep die nodig is om deze kunstlens te implanteren, is vergelijkbaar met die van een staaroperatie, waarbij de natuurlijke lens vervangen wordt door een kunstlens. De operatie vindt plaats in Rijnstate Velp en wordt onder plaatselijke verdoving in dagbehandeling uitgevoerd, zodat u geen nacht hoeft te blijven.

Inplannen

Nadat u de papieren, die nodig zijn om een behandeling in gang te zetten, ondertekend teruggestuurd heeft, wordt uw operatie ingepland. Het Opnamebureau overlegt met u over een datum en tijd voor de operatie. Het is altijd mogelijk om voorkeuren voor een dag of periode te melden.

Meer weten?

Neem dan contact op met de polikliniek Oogheelkunde van Rijnstate via 088 - 005 5022.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: