Maag-, Darm- en Leverziekten

Het MDL team

Op de afdeling MDL kunt u te maken krijgen met de volgende medewerkers:

Spreekuurassistente

De spreekuurassistente zit aan de centrale balie van de polikliniek MDL op route 18. De spreekuurassistente maakt eventueel uw vervolgafspraken en geeft u informatie als dat nodig is. Dit gaat inmiddels al grotendeels via Mijn Rijnstate.

MDL-arts

Bij Rijnstate werken meerdere MDL-artsen. Als patiënt heeft u in principe een vaste MDL-arts bij wie u terugkomt op de polikliniek. Er is een chef de clinique werkzaam. Hij is MDL-arts, maar geen lid van de vakgroep MDL.

Arts in opleiding tot MDL-arts (AIOS)

Ook op de polikliniek MDL werken artsen in opleiding. Dit zijn afgestudeerde artsen die zich specialiseren tot MDL-arts. Deze artsen in opleiding hebben dagelijks overleg met hun superviserend MDL-arts.

Co-assistenten

Co-assistenten zijn medisch studenten die in het vijfde of zesde jaar van hun studie Geneeskunde zitten. De theorie hebben ze achter de rug en in het ziekenhuis doen ze praktijkervaring op. Het kan voorkomen dat u bij uw bezoek aan de poli MDL eerst wordt ondervraagd en onderzocht door een co-assistent. Vervolgens bespreekt de MDL-arts met u de bevindingen van de co-assistent. Aangezien de co-assistenten nog in opleiding zijn, kunnen zij soms nog niet al uw vragen beantwoorden. Daarvoor kunt u terecht bij de MDL-arts. Deze is en blijft eindverantwoordelijk voor uw behandeling.

MDL-verpleegkundigen

MDL-verpleegkundigen zijn specialistische verpleegkundigen met eigen spreekuren. Afhankelijk van uw klachten of ziekte kan de MDL-arts of de arts in opleiding u vragen een afspraak voor dit verpleegkundig spreekuur te maken. Vooral patiënten met een chronische maag-, darm-, of leverziekte worden hiernaar verwezen. De verpleegkundigen begeleiden en adviseren u.

Verpleegkundig specialisten MDL

Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die na het volgen van een tweejarige masteropleiding bevoegd is om bepaalde taken van de arts over te nemen. De verpleegkundig specialist werkt altijd onder begeleiding van de MDL-arts. De verpleegkundig specialist verzorgt voor een bepaalde patiëntengroep zowel medische als verpleegkundige zorg. Vaak is de verpleegkundig specialist voor u als patiënt een centraal aanspreekpunt die de afstemming van de zorg regelt.

Physician Assistant

Na een hogere beroepsopleiding (HBO) in de gezondheidszorg (bijvoorbeeld voor verpleegkunde of fysiotherapie) heeft een Physician Assistant een brede medische masteropleiding gevolgd. De Physician Assistant neemt taken van de MDL-arts over. Lees hier alles over deze functie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: