Longgeneeskunde
Longfunctietest bij Rijnstate

Polikliniek Longgeneeskunde

Op de polikliniek Longgeneeskunde komen patiënten met klachten van of ziekten aan de luchtwegen.

Onze medewerkers

Als u op de polikliniek Longgeneeskunde komt, kunt u te maken krijgen met de volgende medewerkers:

Spreekuurassistent

De spreekuurassistent zit aan de centrale balie van de polikliniek. Zij is de rechterhand van de arts. Zij ontvangt u en zorgt ervoor dat de arts, de verpleegkundig specialist of de longfunctieanalist op de hoogte is van uw komst. De spreekuurassistent maakt ook uw eventuele vervolgafspraken en voorziet u van informatie waar nodig. De spreekuurassistente houdt zo veel mogelijk rekening met uw wensen. Zo streeft zij ernaar om, waar mogelijk, uw longfunctie onderzoek en afspraak bij de arts te combineren. Helaas kan dit niet altijd door bepaalde voorwaarden waaraan een longfunctieonderzoek moet voldoen.

Medisch specialist

De maatschap longartsen bestaat uit 8 longartsen. Als patiënt heeft u een vaste longarts bij wie u terugkomt op de polikliniek. Verder zijn er 7 longartsen in opleiding die zelfstandig spreekuren draaien. Als patiënt kunt u ook bij hen terecht. De longartsen in opleiding werken onder supervisie van een longarts.

Verpleegkundig specialist COPD en Longoncologie

Binnen de Longgeneeskunde werken verpleegkundig specialisten die gespecialiseerd zijn in COPD en Longoncologie. De kans bestaat dat uw poliklinische afspraak bij de verpleegkundig specialist plaatsvindt. De verpleegkundig specialist werkt onder supervisie van een longarts.

COPD- en Longoncologieverpleegkundigen

Deze verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in de verpleegkundige zorg rondom COPD of longkanker. Zij geven o.a informatie over uw ziekte en instructie over medicatiegebruik.

Zorgketen coördinator (ZKC)

Binnen de keten van Oncologie zijn er aparte medewerkers om u te ondersteunen in het hele traject wat u gaat doormaken. Zij coördineren al uw afspraken en zijn uw contactpersoon als het gaat om uw poliklinisch oncologisch traject. U kunt hen ook telefonisch bereiken bij vragen. Zij zijn de rechterhand van de longartsen en de verpleegkundig specialist Longoncologie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: