Klinische chemie

IgE-test in bloed

Een IgE-test in bloed kan alleen testen op de aanwezigheid van een IgE-gemedieerde allergie. In Rijnstate kan in bloed getest worden op IgE-antistoffen tegen ruim 300 verschillende stoffen (allergenen): onder andere diverse pollen, dieren, schimmels en voedingsproducten. Dit betekent dat met één buisje bloed op veel allergenen tegelijk getest kan worden. Uitslagen van de meeste IgE-onderzoeken zijn binnen een week bekend.

Voor een IgE-gemedieerde allergie kan ook een huidpriktest gebruikt worden. Echter in Rijnstate gaat, indien dat mogelijk is, de voorkeur uit naar een bloedtest. Voor een huidpriktest moet namelijk de huid vrij zijn van eczeem, moet eventuele anti-allergische medicatie gestopt worden en is het geen geschikte techniek voor hele jonge patiënten of patiënten met ernstige allergische klachten. Keuze tussen een huidpriktest of een IgE-test in bloed wordt door uw arts gemaakt.

Bekijk alle locaties voor bloedafname

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: