Over de kinderafdeling
Laatste informatie over het coronavirus

Wie kom je allemaal tegen?

De kinderverpleegkundige

In het ziekenhuis werken heel veel kinderverpleegkundigen. Zij verzorgen en begeleiden je in het ziekenhuis en helpen de dokter ook met allerlei dingen. Heb je vragen of opmerkingen? Stel ze dan aan de kinderverpleegkundige.

Ko de giraf

Medisch pedagogisch zorgverleners (MPZ)

Een medisch pedagogisch zorgverlener (MPZ) begeleidt je tijdens je ziekenhuisopname. Zij weet hoe spannend een operatie of onderzoek kan zijn. Zij vertelt aan de hand van bijvoorbeeld een fotoboek zo precies en duidelijk mogelijk wat jou en je ouders in het ziekenhuis te wachten staat. Ze kan je helpen als je iets spannend of moeilijk vindt. Ook neemt zij kinderen mee naar de spelkamer of komt ze langs op je kamer voor afleiding en ontspanning.

De kinderarts

De kinderarts komt regelmatig ook even kijken hoe het met je gaat. Je dokter vraagt dan hoe het met je gaat en kijkt of je je weer beter voelt.

De service-assistent

De service-assistent brengt eten en drinken rond. Ze schrijft altijd op wat je hebt gegeten en gedronken. Verder ruimt zij de keuken op en maakt deze schoon.

Cliniclowns

Sok en Oepke komen regelmatig langs in het ziekenhuis. Dit zijn de clowns van Stichting CliniClowns, het goede doel voor kinderen. De clowns komen jou opvrolijken zodat je even kunt vergeten dat je ziek bent. Zij brengen gezelligheid op de afdeling en komen, als je dat leuk vindt, bij je bed langs.

Stichting Tekenen voor kinderen 

De Stichting Tekenen voor Kinderen tekent voor zieke kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. Bij Rijnstate komt meestal om de week een professionele tekenares langs. Zij maakt voor alle kinderen een mooie tekening aan bed.

Kiwanispoppen

In Rijnstate maken we veel gebruik van de “Kiwanis-poppen” om je voor te bereiden op wat er gaat gebeuren of om je ziekenhuisopname te verwerken. De poppen worden gratis aangeboden door Stichting Kiwanis. Als je dat leuk vindt, mag je de pop een infuus geven, monitorplakkers opdoen of verbinden met echt verband. Of een eigen pop maken, helemaal zoals je dat zelf wil! Hieronder twee voorbeelden:

Een Kiwanispop met een infuus
Een Kiwanispop op een ziekenhuisbed

Vitesse

Een keer per jaar komt Vitesse op bezoek. In de spelkamer wordt een gezellig programma georganiseerd en voor de kinderen die niet naar de spelkamer kunnen komen, wordt een rondje gedaan op de afdeling.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: