Voor kids
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt
Laatste informatie over het coronavirus

Een dagje in het ziekenhuis

Moeten je amandelen eruit, krijg je buisjes of moet je blijven voor een onderzoek? Dan moet je vaak een dagje in het ziekenhuis blijven. Je mag dan vaak aan het eind van de dag weer naar huis en je hoeft dus niet te blijven slapen.

Als je in het ziekenhuis komt, ga je naar de Dagbehandeling Kinderen/ Jongeren. Daar wijst een kinderverpleegkundige jou je kamer en je bed. Op deze kamer liggen soms ook andere kinderen. De kinderverpleegkundige wil daarna van alles van je weten. Bijvoorbeeld hoe groot en zwaar je bent, of je pillen of drankjes slikt en of je ergens allergisch voor bent.

Medewerker geeft uitleg aan kind en moeder
Ko de giraf

Wie kom ik allemaal tegen?

Er zijn zoveel verschillende mensen op de afdeling: dokters, service-assistenten, medisch pedagogisch zorgverleners (MPZ), kinderverpleegkundigen en nog veel meer. Maar je weet niks van deze mensen en dat kan ze best spannend maken.

Deze mensen vinden het zelf ook niet leuk om spannend gevonden te worden. Daarom stellen ze zich hier aan je voor zodat je voortaan weet wie er aan je bed staat of je op de gang tegenkomt.

Een operatie

Moet je geopereerd worden als je een dag in het ziekenhuis bent? Lees hier dan verder

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: