Specialismen
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt
Laatste informatie over het coronavirus
Onderzoek door Stichting Kind en Ziekenhuis

Welke gevolgen heeft het coronavirus voor uw kind?

Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde is een specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van patiënten in de leeftijd van nul tot ongeveer 18 jaar. De kinderarts behandelt niet alleen kinderen die een ziekte of aandoening hebben. Ook kinderen bij wie de normale ontwikkeling of groei verstoord is of verstoord dreigt te raken, worden onderzocht en behandeld door de kinderarts. Behalve kinderen worden ook ouders en verzorgers begeleid door de kinderarts.

Speciale units

De eerste afspraak met de kinderarts vindt meestal plaats op de polikliniek Kindergeneeskunde. Dat kan op onze locatie in Arnhem, Arnhem-Zuid of Zevenaar. Moet uw kind naar aanleiding van zijn klachten worden opgenomen? Dan gaat hij naar de kinderafdeling in Arnhem. De kinderafdeling kent de units: kinderen, jongeren en de kinderdagbehandeling. Daarnaast is er de afdeling Neonatologie, met de unit high care en medium care. Deze afdeling is bedoeld voor pasgeboren baby’s die complexe zorg nodig hebben.

Informatie voor uw kind

Moet uw kind binnenkort naar het ziekenhuis? Kijk dan eens samen met uw kind op onze speciale pagina's voor kids. Hierop staat informatie over onze polikliniek, onze verpleegafdelingen en onze medewerkers die uw kind helpen beter te worden.

Op deze manier weet uw kind een beetje wat hem te wachten staat en is het bezoek aan het ziekenhuis misschien iets minder spannend.

Zorg voor borstvoeding

De kinderafdeling beschikt over het internationaal erkende certificaat ‘Zorg voor borstvoeding’. Dit betekent dat de afdeling de vuistregels van de WHO en UNICEF volgt voor het welslagen van borstvoeding.

Smiley’s voor goede zorg 

De kinderafdeling beschikt over een gouden Smiley. Dit is het hoogste kwaliteitskeurmerk van de Stichting Kind en Ziekenhuis dat aangeeft dat de afdeling aan alle kindvriendelijke criteria van de stichting voldoet. Ouders mogen bijvoorbeeld dag en nacht bij hun kind zijn en Rijnstate heeft een Spoedeisende Hulp voor kinderen. Voor ouders die met een kind naar het ziekenhuis moeten is de Smiley een aanwijzing dat het met de zorg voor hun kind in het betreffende ziekenhuis dus goed zit.

Kinderadviesraad

Rijnstate wil graag een Kinderadviesraad starten. Door kinderen een stem te geven in besluitvorming en beleid, kunnen we de zorg voor kinderen beter laten aansluiten op de wensen en behoeften van kinderen en hun familie.

Denkt u dat uw kind het leuk vindt om, samen met andere kinderen, mee te praten en ideeën te bedenken voor de Kinderadviesraad, lees dan hier hoe uw kind zich kan aanmelden.

Dagplanner voor zieke kinderen

Een ziekenhuisopname is voor een kind heel spannend. Als je beter weet wat er gaat gebeuren, geeft dat meer rust. Heel graag bieden wij meer duidelijkheid voor zieke kinderen en hun ouders met een eigen planbord. Het Rijnstate Vriendenfonds heeft dit gerealiseerd. Helpt u mee?

Cursus EHBO bij zuigelingen en kinderen

Ieder jaar belanden er duizenden kinderen op de Spoedeisende Hulp door ongelukken die in en rondom het huis gebeuren. Als ouder kunt u eerste hulp aan uw kindje verlenen en erger letsel voorkomen. Wilt u weten hoe u dit het beste kunt doen? Livis biedt verschillende cursussen aan.

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: