Afdeling Kinderen/Jongeren
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt

Naar huis

Van de verantwoordelijke arts hoor je wanneer hij denkt dat jij weer naar huis mag. Als het zover is, vindt er een ontslaggesprek plaats met de arts en de verpleegkundige (apart van elkaar). In dit gesprek wordt het verdere beleid met jullie besproken en kan je nog vragen stellen. Zo nodig bespreekt de arts de nazorg met jou.

Medicijnen thuis

Als jij thuis nog medicijnen moet blijven gebruiken, wordt het recept in overleg met jou doorgestuurd naar de eigen apotheek of de poli-apotheek in het atrium. Je kunt hier de medicijnen ophalen die voorgeschreven zijn. 

Brief voor je huisarts

De specialist informeert jouw huisarts schriftelijk dat je naar huis bent. In deze ontslagbrief staan alle gegevens over jouw behandeling en de nazorg.  

Afspraak voor controle op de polikliniek

Als je op de polikliniek terug moet komen, krijg je daar een afspraak voor mee, of wordt deze opgestuurd naar huis. 

Overgang naar huis

Voor de meeste kinderen gaat de overgang van het ziekenhuis naar huis als vanzelf. Andere kinderen hebben na een opname in het ziekenhuis voor een bepaalde periode extra aandacht nodig. Het kan daarom zo zijn dat je kind zich na een ziekenhuisopname anders gedraagt dan je gewend bent. Ieder kind heeft specifieke behoeften. Dit heeft te maken met de leeftijd van het kind, het karakter, eerdere ervaringen in het ziekenhuis, de opnameduur en opnamereden.

Meer informatie

Voor een uitgebreide uitleg bij  alle leeftijdsfases  (0 t/m 18 jaar) en concrete adviezen verwijzen we je naar de folder “Weer thuis”. Hierin staat ook beschreven welke sites en boeken jullie kunnen helpen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: