Informatiedag Bevallen@Arnhem
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Presentaties

Hieronder vindt u informatie over de vier presentaties die u kunt bijwonen tijdens de informatiedag Bevallen@Arnhem. In het tijdschema vindt u een overzicht met alle tijden van de presentaties.

Wat kun je allemaal verwachten bij een bevalling?

Tijdens deze presentatie wordt het verloop van de bevalling besproken. Een (klinisch) verloskundige geeft uitleg over de verschillende fasen van een bevalling. De bevalling wordt van het begin tot einde doorgenomen, waarbij de nadruk ligt op het proces dat het lichaam doorloopt om de baby geboren te laten worden.

Baringspijn en mogelijkheden voor pijnstilling

Hoe gaat u om met de pijn tijdens de bevalling? Wat zijn de niet-medicamenteuze en medicamenteuze mogelijkheden voor pijnbestrijding? En met welke risico’s en gevolgen moet u rekening houden als u kiest voor medicamenteuze pijnbestrijding, zoals een remifentanil (pijnpomp) of een ruggenprik?

Een medische bevalling in Rijnstate

Tijdens deze presentatie legt de gynaecoloog uit in welke situaties u in het ziekenhuis moet bevallen en wat u dan kunt verwachten. Ook vertelt hij/zij hoe het gaat als de zorg tijdens uw bevalling door uw eigen verloskundige wordt overgedragen aan de gynaecoloog, bijvoorbeeld vanwege pijnstillingsbehoefte of omdat de weeën niet krachtig genoeg zijn. Tevens komen onderwerpen als het inleiden van de bevalling, een vacuümverlossing en een keizersnede aan bod.

Het kraambed

Deze presentatie bevat drie onderdelen:

  1. De kraamperiode: een kraamverzorgende van een van de kraamorganisaties vertelt over wat u kunt verwachten in de kraamperiode.
  2. Opname op de afdeling Neonatologie.
  3. De lactatiekundige van Rijnstate vertelt u van alles over hoe we in het ziekenhuis omgaan met borstvoeding.

Nieuw! Interactieve workshop Ouderschap en de eerste maanden met je baby

Deze workshop gaat over het ouderschap en de eerste maanden met je baby. De volgende onderwerpen komen aan bod: wat is normaal babygedrag? Hoe ga je in op de signalen van je baby en hoe vind je een ritme met je baby? Wat betekent het om ouder te zijn in deze tijd en wat heb je daarvoor nodig?

Aanstaande ouders kunnen ook zelf onderwerpen aandragen en er wordt een stellingenspel gedaan over ouderschap en babykennis. Deze workshop wordt verzorgd door jeugdverpleegkundigen van Jeugdgezondheidszorg (Consultatiebureau). Voor deze workshop werken we met aanmeldingen: er kunnen maximaal 14 personen deelnemen per workshop.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: