Cardiologie
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Hartkatheterisatie

Op de afdeling Hartkatheterisatie worden 24 uur per dag, zeven dagen in de week patiënten behandeld. De patiënten komen uit de regio Arnhem, Apeldoorn, Ede, Zutphen en Doetinchem. De afdeling heeft twee hartkatheterisatiekamers. Het team van de afdeling Hartkatheterisatie bestaat uit cardiologen, verpleegkundigen, laboranten, pacemakertechnici, een afdelingshoofd, planningsfunctionarissen, voedingsassistenten en interieurverzorgers.

Onderzoeken en behandelingen

Op de afdeling Hartkatheterisatie kunt u terecht voor:

De hartkatheterisatiekamers

De hartkatheterisatiekamers zijn de behandelkamers van de afdeling Cardiologie. De kamers lijken op kleine operatiekamers en zijn ingericht met apparatuur om patiënten met (acute) hartproblemen te observeren, te bewaken en te behandelen. De kamer bestaat uit twee delen, die worden gescheiden door een loodglaswand.

Nieuwe hartkatheterisatiekamer Arnhem

Achter de loodglaswand observeert en bewaakt een verpleegkundige of laborant de patiënt tijdens de behandeling of het onderzoek. In het andere deel van de kamer staat de onderzoekstafel met het röntgenapparaat, de beeldschermen en diverse andere apparatuur.

Dagbehandeling

Op de Dagbehandeling hebben we plek voor acht patiënten. U komt op de Dagbehandeling als u een ingreep krijgt op een van de hartkatheterisatiekamers. Een dagopname houdt in dat u op dezelfde dag wordt opgenomen, behandeld en ontslagen. Het ontslag vindt overdag of 's avonds plaats. Soms besluit de arts dat het beter is dat u in het ziekenhuis blijft. U wordt dan overgeplaatst naar een van de verpleegafdelingen van het ziekenhuis.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: