Specialismen
Man in stoel behandeling bijzondere tandheelkunde

Bijzondere tandheelkunde

Bij het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) kunt u terecht als behandeling in de gewone tandartspraktijk niet goed mogelijk is. Het CBT geeft dan advies of neemt de tandheelkundige behandeling geheel of gedeeltelijk over.

Gespecialiseerde tandartsen

De tandartsen van het CBT zijn geen medisch specialisten of kaakchirurgen, maar gespecialiseerde tandartsen. De tandartsen, tandartsassistenten en de mondhygiënist beschikken allen over een specifieke deskundigheid in de behandeling van patiënten met bijzondere tandheelkundige problemen. Het team ontwikkelt ook nieuwe kennis in diagnostiek en behandeling van deze aandoeningen.

Team bijzondere tandheelkunde

Samenwerking

Het centrum werkt nauw samen met de afdeling Mondziekten, Kaak- en aangezichtschirurgie, die zich naast het CBT bevindt. Soms reiken de tandheelkundige problemen verder dan alleen de mond en het gebit. Daarom is er ook samenwerking met andere specialisten en zorgverleners. Zoals: orthodontist, KNO-arts, plastisch chirurg, kinderarts, neuroloog, anesthesioloog, fysiotherapeut en klinisch psycholoog.

Mondhygiëniste

Op de afdeling Bijzondere Tandheelkunde en de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie werkt een mondhygiëniste. Zij geeft instructies en (voeding)adviezen, reinigt het gebit en ondersteunt specifieke mondzorg bij (ernstig) zieke patiënten.

Meer informatie

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: