Specialismen
Het zenuwcentrum van de Spoedeisende Hulp

Spoedeisende Hulp

Op de Spoedeisende Hulp in Arnhem zijn alle specialismen vertegenwoordigd met uitzondering van de verwezen patiënten met hartklachten. Deze gaan naar de Eerste Hart Hulp (EHH). Alle voorzieningen zijn aanwezig op de Spoedeisende Hulp, zoals apparatuur, materiaal, middelen en personeel, om in korte tijd noodzakelijke onderzoeken uit te voeren en een diagnose en behandeling te bepalen. De Spoedeisende Hulp heeft te maken met ruim 38.000 patiënten per jaar.

Wanneer naar de Spoedeisende Hulp? 

Soms vindt uw huisarts het nodig u te verwijzen naar de Spoedeisende Hulp voor een consult bij een specialist. U kunt ook zelf besluiten om in geval van nood naar de Spoedeisende Hulp te komen. De Spoedeisende Hulp is 24 uur per dag open voor alle patiënten (zowel volwassenen als kinderen) die op de één of andere wijze spoedzorg nodig hebben.

Rechtstreeks naar de Spoedeisende Hulp

Het kan gebeuren dat u overduidelijk met spoed hulp nodig heeft. U kunt dan zonder verwijzing van uw huisarts bij de Spoedeisende Hulp terecht. Bijvoorbeeld als u gewond raakt bij een ongeval of als u te ziek bent om op een huisarts te kunnen wachten. Wel vallen de kosten dan onder uw eigen risico. Is de rekening hoger dan uw eigen risico, dan krijgt u de extra kosten vergoed. Ook als uw zorgverzekeraar geen contract met het ziekenhuis heeft.

Huisartsenpost (HAP)

Denkt u er alstublieft aan bij minder acute situaties of langer bestaande klachten uw huisarts of huisartsenpost te bellen. De medewerkers en artsen van de huisartsenpost zijn opgeleid om uw klacht te beoordelen en deze zelf te behandelen of u door te verwijzen naar de Spoedeisende Hulp.

Wanneer belt u 112?

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp, dus wanneer uw of iemand anders leven in direct gevaar is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

 • plotselinge benauwdheid;
 • niet te stelpen bloedverlies waarbij de patiënt het bewustzijn dreigt te verliezen;
 • acute pijn op de borst met eventuele uitstraling naar de linkerarm of kaak;
 • bewustzijnsverlies;
 • ernstige ongevallen;
 • ernstige brandwonden;
 • inademing van koolmonoxide of andere giftige stoffen;
 • gebroken armen of benen met een afwijkende stand of waarbij een botdeel uit de huid steekt;
 • ernstige pijn tussen de schouderbladen samengaand met onwel voelen;
 • inname van een grote hoeveelheid geneesmiddelen die niet door een arts is voorgeschreven;
 • ongevallen met ernstig letsel van de nek.

Spoedeisende Hulp voor kinderen

Binnen de Spoedeisende Hulp is een aparte kinderunit ingericht voor acute zorg bij kinderen. Deze unit bestaat uit vier onderzoekbehandelkamers, een kindvriendelijke wachtkamer en een eigen receptie. Kinderen worden dan niet meer geconfronteerd met volwassen ziektebeelden of letsels. Ook de behandelkamers hebben een kindvriendelijke en angstverminderende uitstraling volgens het ‘healing environment’-principe. Er zijn nauwelijks tot geen medische materialen op de kamer te zien.

Heeft u vragen?

Voor vragen of advies kunt u de Spoedeisende Hulp 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer 088 - 005 8888.

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Patiëntervaringen

‘Ik voelde me meteen op mijn gemak op de SEH’
Lia van Boven en Nadine van Dijk - SEH

Lia van Boven belandde met een longontsteking op de Spoedeisende Hulp (SEH) van Rijnstate. "Door de rust en ervaring van de medewerkers voelde ik me meteen op mijn gemak en kwam ik snel op de juiste afdeling terecht."

Lees meer of Bekijk alle patiëntervaringen

Telefoonnummer: 088 - 005 6680 (24 uur per dag)

In geval van agressie, ongeval of in elke andere noodsituatie kunt u het noodnummer bellen: 112

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: