Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Stoppen met roken

Rook Stop Poli

Wanneer u wilt stoppen met roken kunt u van uw huisarts een verwijzing krijgen naar de Rook Stop Poli van Rijnstate.

U maakt eerst een afspraak bij de longarts voor een longfoto (x-thorax) en longfunctie. Hierna gaat u naar de longverpleegkundige van de Rook Stop Poli voor de begeleiding bij het stoppen met roken.

Op de Rook Stop Poli bekijkt een longverpleegkundige samen met u wat voor u de beste manier is om te stoppen met roken. Hierbij zijn er regelmatig contactmomenten rond de stopdatum en zelfs tot een jaar na de stopdatum.

Kosten

Een verwijzing naar de Rook Stop Poli wordt gezien als een reguliere verwijzing naar de specialist. Dit wordt in principe vergoed door de zorgverzekering, maar u moet wel rekening houden met uw eigen risico.

Vraag vooraf bij u eigen zorgverzekeraar na of de eventuele hulpmiddelen vergoed worden en welke eisen (of eventuele formulieren) uw verzekeraar stelt voor vergoeding.

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Online uitzending ‘Blaaskanker en roken: ben jij al gestopt?’

Wist jij dat roken blaaskanker kan veroorzaken? Veel mensen weten dat niet, terwijl blaaskanker grote gevolgen heeft voor het dagelijks leven. Denk aan onvruchtbaarheid en het krijgen van een stoma. Rijnstate organiseerde er daarom een online uitzending over in de blaaskankermaand.

Lees meer
Rijnstate is helemaal rookvrij
Sinds 1 januari 2020 is Rijnstate een rookvrij ziekenhuis. Lees wat dit betekent
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: